Nyitókép: Körkép.sk

 

Finomságokkal teli vasárnap volt a községben.

 

A Szlovák Vöröskereszt pódatejedi szervezete immár hagyományos módon megtartotta jótékonysági süteménysütő versenyét. A 4. Édes Nagyik rendezvényre sokan gyűltek össze a pódatejedi kultúrházban.

 

Változatos ízű sütemények készültek a versenyre.

 

 hirdetes_300x300  
Különféle finomságokat vittek az önkéntesek a megmérettetésre.

 

Több mint 30 „versenyző”

 

Matušková Martina helyi elnöktől megtudtuk, hogy 32 fajta süteményt neveztek be a versenyre a lelkes segédkezők. A felajánlott sütemények a zsűri kóstolása után 23 perc alatt el is fogytak.

 

Sokan gyűltek össze Pódatejed községben.

 

Nehéz volt a döntés

 

A szervezők Csóka Sándor polgármestert, Lelkes Tibort és Szomolai Darinát kérték fel a nagyérdemű döntésre, a sütemények értékelésére. Az értékelő „bizottságnak” nem volt könnyű dolga, hiszen mindegyik finomság nagyon ízletes volt.

 

Ízletes finomságokkal neveztek be a versenyre.

 

Mindenki kedvére válogathatott a sütemények közül.

 

Segíteni öröm

 

A jótékonysági süteménysütő versenyen befolyt összeget két kisfiú – Adrián és Erik – megsegítésére ajánlotta fel a szervezet. A koraszülött kisfiúk 7. hónapra láttak napvilágot. Sajnálatos módon a szülés közben komplikációk léptek fel, majd később DMO-t diagnosztizáltak náluk, amit több operáció követett. A gyermekek szinte folyamatosan rehabilitációs kezelésre szorulnak, amit fizetni kell. A versenyzőknek, a vásárlóknak és a támogatóknak köszönhetően 1 055 eurót sikerült összegyűjteni a két fiú részére.

 

„Hálával teli a szívem, amikor a jó ügy érdekében ennyi ember összefog még napjainkban is. A Körkép.sk hírportál közreműködésével is köszönjük, hogy a rendezvényünk híre sokakhoz eljut, továbbá köszönöm a Vöröskereszt szorgalmas, dolgos pódatejedi tagjainak is a munkáját.”

 

mondta Matušková Martina.

 

A két fiú is jelen volt a rendezvényen.

 

Jó hangulat volt a finomságokkal teli vasárnapon.

 

A szülők meghatódva vették át a március 19-én befolyt összeget.

 

Laky Erzsébet 

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!