Energetikai szemináriumot indít a szlovák politikus a parlamentben.

Miért fizetünk Szlovákiában olyan sokat az energiáért? Mi mindent finanszíroznak belőle és miért nem alacsonyabbak az árak nálunk?

Ezekről a kérdésekről indított ma szemináriumot Alojz Hlina független parlamenti képviselő a szlovák törvényhozás épületében. Cél: 20 százalékos rezsicsökkentés. Véleménye szerint Szlovákiában ma mintegy 30 százalékkal többet fizetünk a rezsiért annál, mint kellene. A magas energiaárak okát abban látja, hogy az emberek azokat támogatják, akiknek nincsenek anyagi gondjaik.

Kövesd a Körképet a Facebookon!

A Budapestre belovagolt performanszával elhíresült honatya szerint, aki korábban Slota miatt is bocsánatot kért a magyaroktól, az energiaárak máshol csökkenő tendenciát mutatnak, Szlovákiában nem. Az összfogyasztás csökken, a háztartásokat szigetelik, az energiaigényes gyártás pedig Európából Kínába helyeződik át, mutatott rá.

rezsikoltseg_plakat
Az energetikai szeminárium plakátja. Helyszín: a szlovák parlament moziterme. Kép – Alojz Hlina (Facebook)

Hlina szerint kevesen tudatosítják a helyzet abszurditását, ezért szakértők meghívásával országszerte energetikai szemináriumokat szervez a rezsicsökkentési lehetőségekről.

Az elsőre hétfő délután került sor a szlovák parlament épületében.

 hirdetes_400x285  

Magyarországon a Fidesz múlt héten indított aláírásgyűjtést a rezsicsökkentés megvédésére, amelyet a kormánypárt aktivistái az ország minden pontján folytatnak.

SITA, TA SR/Körkép.sk

Ne maradj le semmilyen újdonságról – kövess minket Facebookon, Twitteren, és Tumblren is!

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!