Az újévtől életbe lépett útdíjfizetési rendszerrel továbbra is sokan nincsenek kibékülve. Sztrádamatrica viszont visszamenőleges hatállyal is vásárolható, de vigyázat, csak egy napon belül.

 

Január 1-től Szlovákia áttért az elektronikus sztrádadíj-rendszerre. Az év első napján több mint 6100 autós közlekedett érvényes e-matrica nélkül. Vagy elfelejtette megvenni, vagy csak egyszerűen kipróbálta, milyen a „feketézés.“ Fizetés nélkül viszont nem nagyon éri meg közlekedni. A kamerarendszer a sztrádarendszer teljes szakaszán ellenőrzik, ki fizetett és ki nem.

 

A HNonline.sk annak járt utána, mi történik, ha valaki elfelejti kifizetni a sztrádadíjat, használja az autósztrádát, a kamera felveszi, majd a bliccelő autós az első benzinkúton megveszi az e-matricát.

 

 hirdetes_810x300  

Nincs minden veszve

 

Első látásra úgy tűnhet, hogy ha a kamera felvette az autóst, már nem nagyon lehet semmit sem tenni, és néhány héten belül érkezik a büntetés. Az illető olvasó, aki a feketézés után az első benzinkúton kifizette a díjat, viszont megúszta a büntetést. Ennek oka, hogy a rendszer minden nap éjfél után értékeli ki a kamerafelvételeket.

 

A sztrádadíj ugyanis visszamenőleges hatállyal az egész napra érvényes.

 

Ez azt jelenti, hogy ha az illető még aznap, utólag megvásárolja az e-jegyet, megússza a büntetést. A sztrádadíj ugyanis visszamenőleges hatállyal az egész napra érvényes. Ezt az információt a napilap két különböző csatornán is ellenőrizte.

 

Ha tehát este nyolckor megveszi a sztrádadíjat, az az adott nap 00:00 órájától érvényes. A sztrádadíjat többféle módon is kiválthatjuk: benzinkúton, automatán, weboldalon, vagy applikáción keresztül.

 

Ha viszont csak egy nappal később jut eszébe, hogy fizetős szakaszt használt, már késő. Ez esetben a közlekedésügyi minisztériumtól jó eséllyel büntetést fog kapni, melynek összege elérheti az 500 eurót.

 

hnonline.sk

 

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!