A kis- és középvállalkozások (KKV) számára tovább folytatódik a Slovak Business Agency (SBA) által indított mikrohitel-program, amely a KKV erősítését, a foglalkoztatás növelését és a fiatal kezdő vállalkozók segítését tűzte ki célul.

 

A program életképes és „érdekes“ projektek, ötletek megvalósítását kívánja támogatni. Dominika Bizíková, az SBA szóvivője elmondta, „A program pénzügyi forrásokat nyújt vállalkozóknak, a bankoknál kedvezményesebb feltételű hitel formájában. A kamatláb 1,13 és 9,03 százalék között mozog. Az igényelhető összeg nagysága a vállalkozó minősítésétől függ, amit a vállalkozói terv színvonala, a projekt hatásfoka, a vállalkozó korábbi hiteleire vonatkozó fizetőképessége és a felkínált fedezet befolyásol. A reálisan folyósított mikrohitelek átlag kamatlába 4 és 5 százalék között mozgott évente”.

 

A vállalkozók az SBA hét tanácsadó központjának bármelyikében érdeklődhetnek a feltételektől és az igénylés menetéről a szóvivő elmondása szerint.

 

 hirdetes_810x300  

A mikrohitel-program a vállalat beruházási és működési igényeire kínál fel forrásokat, beleértve árukészlet vásárlást is 2500 és 50 ezer euró közötti értékben. A hitel formája megújuló hitel (revolving), vagyis az adott összeg visszafizetése után újra meríthető a keret a futamidőn belül. A futamidő legkevesebb 6 hónapra és legfeljebb 4 évre köthető, de van lehetőség a tőketörlesztés fél éves csúsztatására (az első fél évben tehát csak a kamatokat kell fizetni). A hitelfedezet nagyságát az SBA egyénileg határozza meg a vállalkozói terv kockázatait és a vállalkozó fizetőképességét figyelembe véve.

 

 

Teraz.sk

Nyitókép: atlas.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!