Az ingyenes közlekedés lehetősége már nem csak néhány fővárosi csoportot fog érinteni. Pozsony május 1-től kiterjeszti az ingyenes közösségi közlekedés lehetőségét a megye egész területére. Tehát azokra is, akik a Szenci, Bazini, vagy a Malackai járásban rendelkeznek állandó lakhellyel. A kedvezmény azonban nem vonatkozik automatikusan mindenkire.

 

Az ingyenes közösségi közlekedés május elsejétől a testi fogyatékosok és azok kíséretére, a rendszeres véradókra, a kommunistaellenes harc képviselőire és a politikai foglyokra is vonatkozik. Az érintetteknek fel kell keresniük a jegyeladó helyeket és kérvényezniük az ingyenes közlekedést. A kérvény beadása díjmentes.

 

bid_mhd2

 

 hirdetes_810x300  

A jogosultak köre mintegy  12 ezer személyt érint, akik éves szinten összesen 90 ezer eurót spórolhatnak a közlekedésen. Azok, akik korábban már előfizettek a bérletre, a főváros négy hónapon belül visszafizeti az összeget.

 

Az ingyenes közlekedés egyelőre nem érvényes a megye egész területén, hanem csak a fővárosban, pontosabban a 100 és 101-es zónákban, miközben a város jóval több zónára van osztva.

 

Az egészségkárosodottak érdekképviselete szerint az intézkedés nem jelent átfogó megoldást, sokan ugyanis vidékről utaznak be orvoshoz, különböző specialistákhoz, így nekik továbbra is fizetniük fog kelleni az utazásért.

 

Az Integrált Közlekedési Rendszer szóvívője nem zárta ki, hogy a jövőben bővítik a jogosultak körét, beleértve a zónákat is, ahol az ingyenes közlekedés érvényes. Addig is a jogosultak körébe tartozó személyek a két zónán kívüli szakaszokon ötven százalékos kedvezménnyel utazhatnak.

 

TA 3

 

Képek: Pravda

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!