Igazán nagyratörő tervekkel álltak elő az osztrákok. Fél milliárd euróból felújítják a schwechati repteret. Mindezt annak érdekében,, hogy 2023-ra öt csillagos, és a világ egyik legmodernebb, legelegánsabb repterévé tegyék Schwechatot. A világon összesen alig öt ilyen elit reptér van, Európában egyedül csak Münchenben.

 

Mi várható?

 

Fél milliárd euróból  két Terminált modernizálnak és bővítenek. A cél a szolgáltatások színvonalának markáns növelése. Az osztrákok a jelenlegi négycsillagos reptér helyett öt csillagos légikikötőt alakítanak ki. Az 1960-ban átadott kettes Terminál új tetőteret kap, átépítik a biztonsági ellenőrzéseket, a be- és kiszállási területeket, nagyban bővül a kínálat az adminisztratív szolgáltatások terén és a csomagkezelésre szánt terület.

 

 hirdetes_810x300  

Ezen kívül a Terminál 3 is új épülettel bővül, melyet nemrég, 2012-ben adtak át. Az átépítésnek köszönhetően nagyobb lesz a kínálat az üzlethelyiségek, gasztronómiai szolgáltatás terén. Emellett össze is kötik a kettes és hármas Terminált.

 

A bécsi reptéren 2015-ben rekordszámú, 22,8 millió utas fordult meg, ami 1,3 százalékos növekedés az előző évhez képest. Az idei évre 450 ezer fős utas növekedéssel számol a menedzsment.

 

Trend.sk

 

Nyitókép: etrend.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!