Károly, Karola
  • HUF: 356.94
  • USD: 1.11
  • 1 °C
  • 6 °C

Hirdetés (X)

Gazdaság

EURO-2016 – Sportközgazdász: a siker felpörgetheti a magyar gazdaságot

Várhatóan rövid távon mérhetően felpörgeti a gazdaságot a magyar válogatott sikeres szereplése az Európa-bajnokságon (Eb) – mondta Dénes Ferenc sportközgazdász a Kossuth Rádió 180 perc hétfő reggeli műsorában.

 

A szakértő szerint várhatóan tizedszázalékokban mérhető a sikeres Eb-szereplés a gazdaság egészére nézve, és ahogy egyre tovább jut a válogatott, ez a hatás exponenciálisan nő. Hosszú távon pedig a rendező Franciaország mellett Magyarország is abban bízik, hogy a siker “meghúzza a futballipart” – fogalmazott.

 

Bár lehetséges, hogy a válogatott egyes tagjai az Eb után akár top csapatba is kerülhetnek, Dénes Ferenc a sikeres szereplés fontosabb hatásának azt tartja, hogy az egész magyar futball felértékelődik. Vagyis azok, akik most még csak a futballakadémiákon vannak, az eddigiekhez képest már egy egész más helyzetben kerülnek ki az európai piacra.

 

A szakember arról is beszélt, hogy Franciaország az Eb-től függetlenül is egy turisztikai célpont, így a sportesemény miatti turisztikai beruházások hosszú távon bizonyára megtérülnek. Az is erre utal, hogy a stadionokra költött 1,7 milliárd euróból csupán 800 millió ment az esemény költségvetéséből, a többi magántőkéből származik.

 

MTI

 

Nyitókép: Körkép.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!

Kommentek

Körkép

A szerkesztőség általános szerzője.

Hirdetés (X)

Kövessen minket