A V4-ek közül Szlovákiában a legdrágább az élelmiszer - Körkép.sk
Zalán
  • HUF: 380.38
  • USD: 1.08
  • 9 °C
  • 19 °C

Hirdetés (X)

Gazdaság

A V4-ek közül Szlovákiában a legdrágább az élelmiszer

Csehországban és Magyarországon is egytizeddel olcsóbb az élelmiszer Szlovákiához viszonyítva.

 

Az élelmiszer és az innivaló az Európai Unió keretein belül a legolcsóbbak közé tartozik. Az uniós huszonnyolcas körében ettől alacsonyabb árak csupán hét országban fordulnak elő. A V4-ek országait összehasonlítva Szlovákiában a legdrágább az élelmiszer. Derül ki a Postabank legújabb elemzéséből, melyet az Eurostat adatai alapján állítottak össze.

 

 Lengyelországban érdemes vásárolni

 

SJE Nyílt nap

 „Lengyelországban az élelmiszer és az alkoholmentes ital 30 %-kal olcsóbb Szlovákiához viszonyítva. Így világos, hogy a határmenti területeken élő szlovákoknak miért kifizetődőbb a szomszédos országban vásárolni”

 

nyilatkozták a banki elemzők.

 

A közreadott elemzésből azt is megtudhatjuk, hogy a legjelentősebb árkülönbözetet a szlovákiai és a lengyelországi üzletek között az olajok és zsírok áránál figyelhetjük meg. Ezeket az árucikkeket Lengyelországban 43 %-kal olcsóbban vásárolhatjuk meg, de a kenyérért, a pékáruért, a halért, tejért, sajtért és a tojásért sem kell mélyre nyúlni a pénztárcánkban.

 

Magyarországon kedvező áron vásárolhatunk alkoholmentes italokat, hús- és halféléket, míg Csehországban tejet, tejtermékeket, olajat, gyümölcsöt és zöldséget éri meg a bevásárlókocsiba pakolni.

 

A nyaralásokon ráfizethetünk az élelmiszerre

 

A V4-ek országain kívül kedvező áron juthatunk élelmiszerhez Romániában és Bulgáriában is, míg a többi kedvelt európai idegenforgalmi célpontban ráfizethetünk az élelmiszer árára. Horvátországban, Spanyolországban, Portugáliában és Szlovéniában 3 % – 8 % -kal drágábban szerezhetjük be az elemózsiánkat, míg Franciaországban, Olaszországban és Görögországban még mélyebben kell a zsebünkbe nyúlni, ha nem szeretnénk éhen-, illetve szomjan maradni.

 

Forrás: aktuality.sk

 

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!

Kommentek

Hirdetés (X)

Kövessen minket