2016 első félévében a szlovákiai boltok bevétele meghaladta a 9,2 milliárd eurót. Ha ezt az összeget egy főre lebontjuk kiderül, hogy fejenként körülbelül 1700 eurót költöttünk el az első fél évben.

 

Sokat költünk ruhákra és kozmetikára

 

A Postabank elemzéséből kiderül, hogy ennek az összegnek a 47 százalékát a szuper- és hipermarketekben költötték el a vásárlók.

 

 hirdetes_300x300  

„Az említett összeg ötöde a ruhaüzletekbe, kozmetikai cikkeket árusító boltokba és az ékszerüzletekbe került”

 

mondta Jana Glasová, a Postabank elemzője. Az elköltött pénzt tizedét a benzinkutakon hagyták a lakosok, de a háztartási boltok és az online shopok is hozzájárultak a tetemes mennyiségű pénzösszeg kialakulásához.

 

main-banner-2
Fotó: eastshoppingcentre.com

 

Az éves bevétel harmada a karácsony körüli időszakból származik

 

Amennyiben az egyes szektorokat nézzük, akkor elmondható, hogy szinte mindenhol emelkedik az év végén a vásárlók száma. A legnagyobb növekedést a játéküzletek, a sportboltok és az egyéb rekreációs és kulturális áruházak könyvelhetik el karácsony előtt. Jelentős a növekedés persze az elektronikai piacon és a vásári árusok körében is.

 

„Ezen kereskedelmi szektorokban az utolsó negyed évben annyira megnövekszik a vásárlók száma, hogy az éves bevétel közel harmadát ekkor mutatják ki a kereskedők”

 

folytatta Glasová.

 

Az idei év előrejelzései szerint az üzletek, főleg a kisebb méretűek még nagyobb bevételekre tehetnek majd szert, mint az előző évben. Ez köszönhető a nagyobb foglalkoztatottsági adatoknak és a háztartások bevételeinek emelkedésének is.

 

Forrás: teraz.sk/aktuality.sk

Nyitókép: styleinked.com

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!