Az 50–70 százalékos árengedményekkel nem csak a boltok, hanem a webáruházak is vonzzák a vásárlókat.

 

A kereskedők hagyományosan ezekben a napokban indítják a karácsony utáni kiárusításokat. A vásárlókat vonzza az 50 és 70 százalékos árengedmény nem csak a boltokban, hanem a webáruházakban is. A Terno piaci felméréseket végző elemzője, Ľubomír Drahovský elmondása szerint a kiárusítások során nagyobb árukészletre számíthatunk, mint tavaly, ugyanis a múlt évhez viszonyítva karácsony előtt is nagyobb választék állt a vásárlók rendelkezésére.

 

A cél a raktárak kiürítése

 

 hirdetes_400x285  

Az elemző szerint azonban a kiárusítások elve egy és ugyanaz: a raktárak kiürítése. A kereskedők és boltosok célja az, hogy megszabaduljanak a megmaradt árutól, és helyet biztosítsanak az újnak. Az elemző tehát a vásárlók figyelmébe ajánlja, hogy a leárazott termékek között általában olyan árucikkek rejlenek, amelyeken a kereskedőknek muszáj továbbadniuk.

 

A sporttermékek körében főként olyan árucikkekről beszélhetünk, melyek még a nyári szezonból maradtak fenn” teszi hozzá Drahovský. Véleménye szerint azonban a szlovákok még mindig érzékenyen reagálnak a boltok kínálta árengedményeknek. „A kiárusítás utáni érdeklődés vélhetőleg éppen olyan lesz, mint a tavalyi évben.”

 

20161118black-friday-fekete-pentek-bevasarlas3
Fotó: origo.hu

 

Az Elektronikus Áruházak Szlovákiai Szövetségének ügyvezető igazgatója, Jozef Dvorský úgy véli, hogy a webáruházak kiárusításai újra a figyelem középpontjába kerülnek, ugyanis az árucikkeknek szinte az összes kategóriáját érinteni fogja.

 

„Mindig akadnak olyan vásárlók, akik szándékosan a karácsony utáni árleszállításokat célozzák meg, és ebben az időszakban tervezik a konkrét árucikkek megvásárlását”

 

mondja Dvorský.

 

shop-window-sale-sign-70-off-dc554b
Fotó: alamy.com

 

Kései karácsonyi ajándékok

 

Dvorský szavai alapján elmondható, hogy az emberek egy része az egyes karácsonyi ajándékok megvásárlását kivételesen erre az időszakra hagyja. „Természetesen még mindig az ár a döntő kritérium, de a tavalyi évhez viszonyítva növekedett a fogyasztói bizalom, és egyben a fogyasztók vásárlási kedve is” tette hozzá.

 

Minden megvásárolt árucikkre  – a törvény értelmében – 24 hónapnyi, míg a használt áruk esetében minimálisan 12 hónapnyi garancia jár. A fogyasztókat pedig megilleti a 14 napos elállási és felmondási jog akkor is, ha az internetes webáruházakban vásároltak.

 

Forrás: aktuality.sk

Nyitókép: vinyloveplatne.sk

 

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!