Paszkál
  • HUF: 390.11
  • USD: 1.04
  • 14 °C
  • 22 °C

Hirdetés (X)

Friss hírek

Magyarországon az egyik legalacsonyabbak az energiaárak Európában

Európai összehasonlításban a magyar fogyasztók továbbra is az egyik legalacsonyabb áron juthatnak hozzá a villamos energiához és földgázhoz – derül ki a Magyar Energetikai Közmű-szabályozási Hivatal (MEKH) legfrissebb nemzetközi ár-összehasonlító vizsgálatából.

 

Az MTI-hez szerdán eljuttatott összegzés szerint a villamos energia lakossági átlagára Budapesten 2017 januárjában 12,15 eurócent volt kilowattóránként (Pozsonyban 13,51 eurócent), ami az ötödik legalacsonyabb ár a 29 európai főváros között, Belgrád, Szófia Bukarest és Tallin után. A lakossági fogyasztók számára biztosított földgáz átlagára 3,35 eurócent volt kilowattóránként (Pozsonyban 4,75 eurócent), így ebben a tekintetben Budapest a második legolcsóbb főváros Európában Bukarest után.

 

forrás: mekh.hu/reprofoto

 

 

A lakossági fogyasztók számára biztosított földgáz átlagára, forrás: mekh.hu

 

Vásárlóerő paritáson számolva azonban a lakossági földgáz ára Luxembourg, London és Brüsszel után a negyedik legolcsóbb, míg az áram ára a középmezőnyben van, tíz európai fővárosban drágább, 18-ban olcsóbb, mint Budapesten. Ebben a rangsorban például Bukarestben, Szófiában, Prágában és Varsóban is drágább a háztartási villamos energia, mint a magyar fővárosban, de a többi között Stockholmban, Brüsszelben, Amszterdamban, Londonban, Párizsban, Rómában és Dublinban is olcsóbb, mint Budapesten.

 

MTI, mekh.hu

Nyitókép: szabadujsag.com

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Eddig 1 olvasónak tetszik ez a cikk.

Kommentek

Kommentek

Norisz
2018. Már. 18. 20:30

Ez a diagram hamis mert én nem 9ft veszek 1kwo villamosenergiát ha nem 37ft akkor rendesen fent lenne a diagrammon ,de igen Ausztriába 21ft 1kwo villamosenergia ! A gáz diagramm is rossz hiszen 37ft veszünk 1km3 gázt? Na jó ez kozmetikázott !

Károlyi György
2018. ápr. 08. 00:01

LEHET, HOGY A PIACI ÁRAKHOZ KÉPEST OLCSÓ AZ ENERGIA MAGYARORSZÁGON, - DE AKKOR A JÖVEDELMÜNK QRVÁRA ALACSONY!!!

A kommenteket lezártuk.

Szóljon hozzá!

Hirdetés (X)

Kövessen minket