21 ezer kilogramm romlott, fagyasztott csirkemell érkezett Szlovákiába Hollandián és Lengyelországon keresztül, tájékoztatott ma Gabriela Matečná (SNS) mezőgazdasági miniszter. A romlott termékből országszerte 54 étterembe jutott. Az állatorvosok most elrendelték a hús bevonását.

 

Az Állatorvosi és Élelmiszer Felügyelet már hétfőn arról tájékoztatott, hogy romlott brazil húst találtak Szlovákiában, melyet kivonnak a forgalomból. Elmondták azt is, hogy olyan termékek kerültek az Unióba, melynek a közös piacra be sem lett volna szabad jutnia.

 

 

A két kilós fagyasztott brazil csirkemellet az Agricola Jandelle forgalmazza. Ebben találták meg a hatóságok a szalmonellózát. A termék 2018 áprilisáig fogyasztható és 54 étterem kapta meg országszerte.

 

Jozef Bíreš, a felügyelet vezetője szerint túl sok húst hozunk be külföldről. A 9000 tonna baromfi és 240 tonna marhahús túl sok import. A felügyelet 269 különböző eladó és étkezési helyen talált belőlük.

  hirdetes_300x300   

 

Kép: teraz.sk

 

Azt egyelőre nem tudni, hogy a 21 tonna romlott, fagyasztott brazil baromfihúsból, mely két kilogrammos kiszerelésben érkezett, mennyi jutott az egyes éttermekbe, és mennyit fogyasztottak már el belőle az emberek. A forgalmazót arra szólította fel, hogy készítsen kimutatást arról, hová szállított belőlük.

 

DenníkN/Körkép.sk

 

Nyitókép: DenníkN

 

További ajánlott írások:

 

Hivatalos: Szlovákiába is jutott a romlott brazil húsból

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!