Mindannyiunk számára kellemetlen helyzet, ha a gépkocsink elromlik a gépkocsink, vagy éppen defektet kapunk.  Szerencsére a helyzet nem olyan rossz, mint azt gondolnánk. Az elektronikus sztrádamatrica ugyanis egy fontos plusz-szolgáltatást rejt magában, mely adott esetben nagy segítségünkre lehet.

 

Nem minden gépkocsivezető képes defektet javítani. Az ilyen helyzetben jól jöhet a szlovák Nemzeti Autópálya Társaság (NDS) segítsége.

 

„Az autópálya-szolgáltatás vészhelyzetben használható. Például, ha kerékcserére van szükség,”

 

magyarázta az NDS szóvívője, Eva Žgravčáková.

 hirdetes_300x300  

 

Amennyiben úgy döntünk, hogy saját magunk cserélünk kereket, de kiderül, hogy nincs hozzá megfelelő szerszámunk, a szolgáltatás szintén igénybe vehető.

 

„Az autópálya szerviz gépkocsijai minden szükséges felszereléssel el vannak látva, melyre egy szokványos defektnél szükségünk lehet, ugyanúgy akkor is, ha a gépkocsink elromlik,”

 

tette hozzá Žgravčáková.

 

Előfordulhat olyan eset is, amikor különböző okokból kifogy a gépkocsi üzemanyaga, a legközelebbi benzinkút pedig több kilométerre van.

 

„Ilyenkor is igénybe vehető a szolgáltatás, mely elviszi az utasokat a legközelebbi töltőállomásra, majd vissza is viszi őket a gépkocsihoz,”

 

magyarázta a szóvívő.

 

Az ingyenesen hívható 0800 100 007 számon kívül az okostelefonnal rendelkezők mobil applikáción és elérhetik a szolgáltatást, melyet a „Pomoc na diaľnici“ (segítség a sztrádán) név alatt található.

 

Noviny.sk/Körkép.sk

 

Nyitókép: manmagazin.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!