Gazdaság

Több tízmilliós programok segítenek az álláskereső fiataloknak

Tanácsadás és juttatások a fiatal munkanélkülieknek – Ezekkel az intézkedésekkel szeretnének segíteni a fiatal álláskeresőknek, hogy könnyebben tudjanak érvényesülni a munkaerőpiacon. 

 

A programokat a munkaügyi központok szervezik, melyek csatlakoztak a 29 évnél fiatalabb munkakeresőket támogató nemzeti projektekhez. Ezekre a tevékenységekre komoly összeget, több tízmillió eurót áldoz az állam.  A központi Munkaügyi Hivatal több projektet is elindított idén júliusban.

 

Újrakezdés

 

“Az elindított projektek keretein belül terveink szerint 60 ezer, 29 évnél fiatalabb álláskeresőnek szeretnénk munkát találni. Remélem, hogy az álláskeresők többségének sikerül hosszú távon elhelyezkednie a munkaerőpiacon.” – mondta még júliusi sajtótájékoztatóján  a Központi Munkaügyi, Szociális és Családügyi Hivatal főigazgatója, Marián Valentovič.

 

Az Újrakezdés (Reštart) nemzeti projekt célja, hogy növelje a fiatal munkakeresők elméleti és gyakorlati tapasztalatait, valamint segítsen nekik munkahelyi tapasztalatot szerezni. A programhoz összesen 24.500 álláskereső csatlakozhat, a költségkeret 9 millió euró. A projekt keretein belül a fiatalok tanácsadást kaphatnak, valamint motiváló juttatásokat, amennyiben munkát találnak saját maguk, vagy a hivatal segítségével.

 

Esély

 

A tervek szerint az Esély (Šanca) nemzeti projekt kiválasztott régiókban támogathatja munkahelyek létrehozását, ahol a fiatalok új tapasztalatokra tehetnek szert. A projektre 49,98 millió euró különítettek el. “A cél pénzügyi hozzájárulás nyújtása új munkahelyek létrehozása érdekében a tartósan munkanélküli fiatal személyek részére” – közölte a hivatal.

 

A harmadik, 30,98 millió eurós költségvetésű projekt átképző kurzusok indításával segítene 29.479 fiatal álláskeresőn. A munkaügyi hivatalok a tartósan munkanélküliek újbóli elhelyezkedésén is dolgoznak, összesen 15,6 milliós támogatásban részesülhet 11.800 álláskereső.

 

SME
kép: dennikn.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!

Kommentek

Körkép

A szerkesztőség általános szerzője.

Hirdetés (X)

Kövessen minket