Tanácsadás és juttatások a fiatal munkanélkülieknek – Ezekkel az intézkedésekkel szeretnének segíteni a fiatal álláskeresőknek, hogy könnyebben tudjanak érvényesülni a munkaerőpiacon. 

 

A programokat a munkaügyi központok szervezik, melyek csatlakoztak a 29 évnél fiatalabb munkakeresőket támogató nemzeti projektekhez. Ezekre a tevékenységekre komoly összeget, több tízmillió eurót áldoz az állam.  A központi Munkaügyi Hivatal több projektet is elindított idén júliusban.

 

Újrakezdés

 

 hirdetes_400x285  

„Az elindított projektek keretein belül terveink szerint 60 ezer, 29 évnél fiatalabb álláskeresőnek szeretnénk munkát találni. Remélem, hogy az álláskeresők többségének sikerül hosszú távon elhelyezkednie a munkaerőpiacon.” – mondta még júliusi sajtótájékoztatóján  a Központi Munkaügyi, Szociális és Családügyi Hivatal főigazgatója, Marián Valentovič.

 

Az Újrakezdés (Reštart) nemzeti projekt célja, hogy növelje a fiatal munkakeresők elméleti és gyakorlati tapasztalatait, valamint segítsen nekik munkahelyi tapasztalatot szerezni. A programhoz összesen 24.500 álláskereső csatlakozhat, a költségkeret 9 millió euró. A projekt keretein belül a fiatalok tanácsadást kaphatnak, valamint motiváló juttatásokat, amennyiben munkát találnak saját maguk, vagy a hivatal segítségével.

 

Esély

 

A tervek szerint az Esély (Šanca) nemzeti projekt kiválasztott régiókban támogathatja munkahelyek létrehozását, ahol a fiatalok új tapasztalatokra tehetnek szert. A projektre 49,98 millió euró különítettek el. „A cél pénzügyi hozzájárulás nyújtása új munkahelyek létrehozása érdekében a tartósan munkanélküli fiatal személyek részére” – közölte a hivatal.

 

A harmadik, 30,98 millió eurós költségvetésű projekt átképző kurzusok indításával segítene 29.479 fiatal álláskeresőn. A munkaügyi hivatalok a tartósan munkanélküliek újbóli elhelyezkedésén is dolgoznak, összesen 15,6 milliós támogatásban részesülhet 11.800 álláskereső.

 

SME
kép: dennikn.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!