Amikor 2012-ben Fico ismét miniszterelnök lett, kormánya gyorsan megszüntette az állami Nemzeti Vagyonalapot (FNM) – volt rá indoka bőven, az FNM 24 éves működése alatt ugyanis fokozatosan elvesztette részesedéseit a cégekben leginkább a Mečiar-korszak privatizációinak köszönhetően, de érintett volt a Gorilla botrányban is. 

 

A vagyonalap utódszervezete 2015-ben egy állami részvénytársaság lett, az MH Manažment. Leginkább a vagyonalap eltörlése és átnevezése történt, de előtte egy tanácsadó cég három millióért elemezte a vállalatot és archiválta a privatizációs projekteket is.

 

Új név, ismerős arcok

Lényegében a független intézmény formája változott, amelynek vezetését idáig a parlament választotta meg, most azonban a gazdasági minisztérium alá került. Az emberek viszont maradtak – mindkét vállalatot a Branislav Bačík, Juraj Gedra és Rudolf Šamaj trió irányította.

  hirdetes_300x300   

 

Bačík a Smer egykori képviselője, Gedra a párt ifjúsági szervezetének egykori vezetője, Šamaj a Smer állandó jelöltje már egy ideje. Robert Fico pártja viszont most megszünteti az MH Manažmentet, amely mindössze két éve működik és 14 alkalmazottat foglalkoztat. Az ok pedig nem más, mint a Radomír Bžán ügyvédnek ítélt jutalék (77 millió euró!) nagysága.

 

Roman Pataj: A Smer embere világrekordot állított fel pazarlásban

Bačík és Bžán még a vagyonalap idején írták alá a szerződést a bősi vízerőmű pere alatti képviseletért, amiért  2,5 százalékos jutalékot kap a per teljes értékéből. Miután az ügyet felkapta a média és az ellenzék is, az MH Manažment megegyezett az ügyvédi irodával egy 17,6 millió eurós jutalékban, azonban könnyen lehet, hogy az egyezség semmit sem ért és bíróság elé kerül az ügy.

 

Žiga az igazságügyi tárcára vár

 

Mivel a Bžán által benyújtott számla kifizetésére 30 nap áll a rendelkezésre, továbbra sem tudni, mihez kezd majd a gazdaságügyi minisztérium. Peter Žiga gazdasági miniszter jogi állásfoglalást kért az igazságügyi minisztériumtól a szerződés érvénytelenségének megállapítása érdekében, ennek fényében tesznek majd további lépéseket az MH Manažment vezetésével.

Dag Daniš: Bžán csak azt csinálta, amit sokan mások

Nem ez az első botrány 

 

Bačík az FNM vezetőjeként 2014-től egy Škoda Superb kocsit bérelt egy magáncégtől 17 880 euróért (ÁFA nélkül) évente, de a bérleti díjból az állami cég mér két új, teljesen felszerelt gépkocsit is vásárolhatott volna. Az MH Manažment a  Dvorecký & Partneri ügyvédi irodának is 7,9 milliós jutalékot fizetett ki a Port Service elleni perért, amelynek társtulajdonosa volt Pavol Pavlis (Smer) egykori gazdasági miniszter, közben viszont az állami vagyonalap felügyelőtanácsában is üldögélt.

 

Kérdéseket vetett fel az MH Manažment gazdálkodása is, a cég ugyanis sok bírósági pert örökölt a korábbi időkből. 2016-ban 23 millió eurós bevételt regisztráltak, azonban 19,5 milliós veszteséget mutattak ki.

 

Nemsokára vége

 

„Nagyon valószínű, hogy Peter Žiga javasolja majd az MH Manažment ügyeinek szétosztását és megszünteti a szervezetet. Mivel ez egy összetett folyamat, a pontos időpontot nehéz meghatározni, de a választási időszak végéig megtörténhet” – írta a minisztérium sajtóosztálya.

Peter Žiga gazdasági miniszter megszüntetné a milliós jutalékokat osztogató állami céget

Mivel Žiga a Bžán-ügy miatt visszahívta a vállalat felügyelőtanácsát és vezetőségét, a céget ideiglenesen a gazdasági minisztérium emberei irányítják, de nemsokára pályázatot írnak ki az új vezetők megtalálására. Bačík és társai versenytárgyalás nélkül kerültek be az MH Manažment vezetőségébe.

 

 

Denník N / Körkép.sk
borító: SME – Tomáš Benedikovič

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!