30, 50, sőt, 80 százalék. Egyáltalán lehetségesek ekkora leárazások? Igen, ráadásul a boltok még ilyenkor is jócskán keresnek az eladott holmikon.

 

Azok számára, akik szeretnek előnyösen és kedvezően vásárolni az újévi kiárusítás olyan, mint a második karácsony. A boltosok az árleszállításaikkal nemcsak a kőboltokban, de a webáruházakban is támadásba lendültek. Nagyon gyakran szinte hinni sem akarunk annak, hogy a boltosoknak megéri ekkora árkedvezménnyel túladni az árucikkeiken.

 

A legtöbbet a ruhákon keresnek

 

 hirdetes_810x300  

A januári árleszállítások idején leggyakrabban ruhákat vásárolunk. A boltosok számára az újévi árengedmények akkor is aranybányának számítanak, ha a nadrágot 10 euróért, míg a pólót 5 euróért bocsátják áruba.

 

Robert Němec marketing expert szerint abban az esetben, ha a ruhakereskedő magát a gyártást is biztosítja, akkor a nyeresége akár 95 százalékos is lehet. Ilyen stratégiájuk van például a nagy ruhaüzletláncoknak is.

 

Fotó: The Associated Press

 

Amennyiben egy kabát 100 euróba kerül a boltban, akkor az előállításához szükséges költségek mintegy 5 eurót ölelhettek fel. Ennek fényében az üzletláncok bőven megengedhetik maguknak a nagy árleszállításokat. Hasonló helyzetben vannak a kozmetikai termékeket és a parfümöket árusító boltok is, ahol a nyereség mintegy 70 százalékos lehet.

 

Egyetlen kereskedő sem engedheti meg magának azt, hogy magasabb árengedményeket kínáljon annál, mint amennyi a nyereségének egy része. Csak így élhet túl és maradhat nyereséges. Ezért játszanak velünk, vásárlókkal egy olyan játékot, amelyből ők kerülnek ki győztesként. Mi az ügyfeleinknek előre kiszámoljuk, hogy mennyi inget adnak el 1000 koronáért (kb. 38 euróért), és mennyit adnak el a kiárusítás idején 700 koronáért (27 euróért), s ebből kifolyólag mennyi lesz a teljes nyereségük“ – magyarázza Němec.

 

Az elektronikai cikkek árát a gyártó határozza meg

 

Amennyiben januárig spórolt egy új televízióra, akkor jobb időszakot nem is választhatott volna a vásárlásra. A marketing exper szerint a webáruházakban az elektronikai árucikkekkel mintegy 20 százalékos nyereségre tesznek szert. Az elektronikai cikkeket kínáló boltok azonban 10 százaléknál nem tudnak nagyobb árengedményeket kínálni, máskülönben nem tudnának megélni.

 

„A gyártó kérhet az webáruháztól először 200 eurót, majd később ugyanazért az termékért 150 eurót akkor is, ha a gyártási költségek csupán 50 eurót tettek ki. A webáruház azonban már leárazásként prezentálhatja ezt az egészet“ – mondja Robert Němec.

 

Fotó: carmelaorchids.net

 

Az agyunk szereti az árleszállításokat

 

Amikor magas árakat látunk, akkor az agyunkban aktiválódnak a fájdalom központjaiként számon tartott insulák. Az árleszállítás tehát gyógyszerként, egyfajta fájdalomcsillapítóként szolgál erre a fájdalomra“ – magyarázza Němec.

 

A boltosok az árleszállításokkal az ősi ösztöneinkre próbálnak hatni. Az árleszállításra azonnal reagálnunk kell, mert fennáll a veszélye annak, hogy az áru elfogy. A régi időkben annak a lehetőségnek az elmulasztása, hogy az ember olcsón jusson bundához vagy ételhez, élet-halál kérdése volt. Manapság a helyzet már nem ilyen súlyos, de az agyunk nem szereti a rizikót, ezért azt tanácsolja, hogy inkább vásároljunk. Hiszen ilyen szuper árért csak nem fogjuk a boltban hagyni azt a bizonyos akciós terméket.

 

A vásárlók mindemellett szeretik, ha valamit ingyen kapnak. Legyen az a 2 + 1 ingyen kombináció vagy valamilyen ajándék az adott boltban történő vásárláskor. A webáruházak szintén élnek ezzel a lehetőséggel általában úgy, hogy egy bizonyos összeg fölött történő rendelés során a postaköltség elengedik.

 

Fotó: bratislava.dnes24.sk

 

Külföldön olcsóbb

 

A Finweb.sk portál nemrég az Alza szlovákiai és németországi weboldalán felfedezett fel árbéli különbségeket. Míg az Alza szlovák weboldala 80 euóért kínált cipőszárítót, addig Németországban ugyanazt a cipőszárítót nem egész 17 euróért árulták.

 

Hogyan lehetséges ez? Robert Němec elmondása szerint a külföldi webáruházak nemcsak magasabb árengedményeket engedhetnek meg maguknak, de még többet is keresnek az árleszállításokon. Hogy miért? A válasz egyszerű: míg egy külföldi webáruházból a világ bármely pontjáról bárki rendelhet, addig a szlovákiai webáruházakról csak a szlovákiaiak rendelhetnek.

 

A boltosok költségei a nagy külföldi webáruházakban szétoszlanak az összehasonlíthatatlanul nagyobb mennyiségű eladott áru között. Ezeknél a webáruházaknál annak a valószínűség is nagyobb, hogy a másod- és harmadrangú termékek is elkelnek“ – magyarázza az expert.

 

Forrás: Aktuality.sk/Körkép.sk

Nyitókép: Vlado Anjel/Nový Čas

 

 

 

 

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!