Éveken keresztül eurók százmilliói vándorolták rájuk, mégiscsak elszórtan tettek róluk említést. Egészen addig a pillanatig, amíg ki nem derült, hogy a spekulánsok gazdagodnak belőlük. Köztük a kontroverz maffiakapcsolatokkal rendelkező olasz vállalkozók.

 

Hogy miről is van szó? Természetesen az agrotámogatásokról.

 

Mely vállalatok kapták a legnagyobb csomagokat, és mennyi pénz ütötte a markukat?

 

 hirdetes_300x300  

Évente mintegy kétmillió euróig terjedő összeg.

 

Az állami intézményeknek is bőven jutott

 

2016-ban a legtöbb pénz annak a Mezőgazdasági Kifizető Ügynökségnek a (PPA) markát ütötte, amelyik a támogatásokat fizeti ki. Összesen 4,2 millió euróról volt szó.

 

A Mezőgazdasági Kifizető Ügynökség (PPA) az anyagi eszközöket (…) az M20 Technikai segítség a tevékenység vezetésének bebiztosítására elnevezésű rendelkezésből merítette, mégpedig technikai-anyagi bebiztosításokra, tanulmányokra, a PPA elemzéseire és szakvéleményeire, az alkalmazottak fizetéseire, juttatásaira, személyi pótdíjakra, a Szociális Biztosítóba fizetett járulékokra, valamint az Általános Egészségbiztosítóba és más egyéb biztosítókba fizetett biztosítási díjakra” – összegezte az ügynökség az Aktuality.sk-nak.

 

A PPA szerint hasonló feladatokat biztosított be a földművelésügyi minisztérium is, ahova 2016-ban 2,8 millió euró vándorolt a dotációs csomagból.

 

Az állami intézményeken kívül két vállalat kapott kétmillió eurón felüli támogatást.

 

A legtöbb támogatásban részesülő vállalatok 2016-ban:

 

Forrás: PPA

 

Aktuality.sk

Nyitókép: Reuters

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!