A pozsonyi autósok tavaly mintegy 30 órát álltak a dugókban, derül ki az Intrix forgalomelemző vállalat adataiból. Pozsony ezzel az 1064 vizsgált város közül a 201. helyen végzett.

 

München e téren még rosszabbul áll. Az ottani autósok több mint kétszer annyi időt töltenek dugóban. Bécsben is rosszabb a helyzet, ahol évente 40 órát töltenek az autósok dugóban.

 

Idő és pénzveszteség

 

 hirdetes_300x300  

A legnagyobb forgalmi dugók Los Angelesben vannak, ahol az autósok évente mintegy 100 órát töltenek el. Prágában Pozsonyhoz képest öt órával kevesebbet kell araszolással tölteniük.

 

A dugóban eltöltött idő pénzben is kifejezhető a sofőrök számára

 

2017-ben a Capital Markets elemző vállalat számításai szerint egy sofőrre és egy autóra 212 eurót jelentett. A cég a minimálbér órabérét szorozta ki a dugóban eltöltött idővel.

 

Szakértők szerint, ha már dugóban állunk, ki kellene használni az időt valami hasznos tevékenységre. Például könyvolvasásra, a gyerekekkel való játékra, sétálásra vagy egyéb tevékenységre. A lényeg, hogy az autós pótolja mindazt, ami az autózás miatt kimaradt.

 

Dugókban eltöltött idő

  1. Los Angeles 102 óra
  2. Moszkva 91 óra
  3. New York City 91 óra
  4. London 74 óra
  5. Bécs 40 óra
  6. Pozsony 30 óra
  7. Prága 24 óra
  8. Budapest 24 óra

 

Forrás: Inrix, az adatok a 2017-es évre érvényesek

 

Berlinben vagy Münchenben évente 3 ezer euró az az összeg, amennyit az autós a dugóban eltöltve elveszít. Az USA-ban átlagosan ez az összeg 1445 dollár (mintegy 1235 euró.)

 

Pozsony problémás

 

A szlovák fővárosban az autósok a menetidő mintegy 11 százalékát töltik kocsisorban araszolva.

 

Boris Tomčiak forgalomszakértő szerint a dugók ellen lehet harcolni. Például a tömegközlekedés használatával, vagy ha többen utazunk az autóban. A kormánynak ugyanakkor az utak állapotára kellene ügyelnie.

 

A közlekedésügyi minisztérium számításai szerint a D4/R7 megépülésével a motorosok évente mintegy 670 millió eurót spórolhatnak. Ebben a dugóban eltöltött időn kívül az autó elhasználódásának értéke és a folyamatosabb haladásból adódó kevesebb fogyasztás is bele lett számolva.

SME

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!