Speciális karórasorozat, extra kedvezmények az egyes autómodellekre, tematikus mintájú zoknik és alkoholok. Az egyes vállalatok ilyen módon akarnak hasznot húzni Csehszlovákia megalakulásának 100. évfordulójából.

 

Az egyes cégek a speciális termékeikkel elsősorban az idősebb vásárlókat célozzák meg, akik gazdagabbak, és megengedhetik maguknak, hogy egy limitált kiadású terméket vásároljanak magasabb árért – állítja Eva Mahdalová, a Finlord vállalat elemzője.

 

„A limitált kiadású terméknek nagy sikeres lehet, hiszen ezeket a termékeket eredeti dizájnnal és minőségi, nem mindennapi alapanyagokból készítik“

 

– mondja az elemző.

 hirdetes_810x300  

 

Pár darab a piacon

 

A képen az első köztársaság idejéből származó öltönyben két férfi áll. Mögöttük egy történelmi autó, a falon pedig korabeli fényképek. Mellettük – a karóra márkáján kívül – egy ČSR felirat világít a köztársaság egykori címerével együtt.

 

Ezt a fotót a Prim karórákat gyártó MPM quality vállalat tette közzé a weboldalán. A fotóval nemcsak Csehszlovákia megalakulásának 100. évfordulóját szeretnék népszerűsíteni, de a speciális karórasorozatukra is szeretnék felhívni a figyelmet.

 

„Van érdeklődés ezek iránt a karórák iránt, mivel a csehek sokkal intenzívebben élik meg ezt az ünnepet, mint a szlovákok“

 

– mondta Miroslav Studený, a vállalat kereskedelmi igazgatója.

 

Fotó: prim-hodinky.cz

 

Az MPM qualityn kívül litmitált kiadású termékeket kínál a Vodka, a Fusakle és a Škoda Auto is. A Škoda Auto például a sztenderden felüli felszereléssel ellátott Škoda Superbjét ötezer eurótól kezdődő árkedvezménnyel kínálta a jövendőbeli vásárlóinak.

 

A Hamé pedig a Májka pástétom és a prágai sonka címkéjére az első köztársaság címerét nyomtatta.

 

Jó marketingfogás

 

Radoslav Tupý, a Capital markets vállalat elemzője szerint az első Csehszlovák Köztársaság megalakulásának 100. évfordulója remek marketingfogást biztosít az egyes cégeknek.

 

A vállalatok a limitált kiadású termékeikkel vagy a hű és az igényesebb vásárlóikat, vagy a gyűjtőket szeretnék megszólítani. Általánosságban érvényes, hogy az egyes vállalatoknál ilyen alkalmakkor az igényesebb vásárlók képezik a célcsoportot.

 

 „Olyan emberekről van szó, akik nagy hangsúlyt fektetnek az eredeti dolgokra, és szeretnek különbözni a többiektől. Számukra presztízs olyan terméket birtokolni, ami limitált, és nehezen hozzáférhető“

 

– mondta Ľubomíra Hudáková, a Darren & Curtis reklámügynökség ügyintéző igazgatója.

 

Az egyes termékek iránt a lokálpatrióták vagy azok az emberek is érdeklődnek, akik nosztalgiát érzenek az iránt az állam iránt, amelyikben születtek.

 

Sme.sk/Körkép.sk

Nyitókép: TASR

 

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!