Nyitókép forrása: pixabay.com

 

Talán mindannyian kerültünk már olyan helyzetbe, hogy váratlan kiadások merültek fel. Azok, akik havi bevételeikből nem tudnak megtakarításokat félretenni, egy váratlan kiadás felmerülésekor gondban lehetnek. Legyen szó autójavításról, egészségügyi kiadásról, vagy iskolai évkezdésről, ha nincs mihez nyúlni, kölcsönfelvétel lehet a megoldás.

 

A legjobb bank vagy nem banki pénzügyi szolgáltató által nyújtott kölcsönt nem könnyű megtalálni, hiszen ilyen szolgáltatóból majdnem 100 található Szlovákiában. Ezért érdemes pénzügyi összehasonlító weboldalakat meglátogatni, melyeket más kifejezéssel pénzügyi aggregátoroknak nevezünk.

 

RPMN, a bűvös szám

 hirdetes_400x285  

 

Ezekből többet is megtalálunk, ha a böngészőben a kölcsön szóra keresünk rá. Többségük azoknak a pénzügyi szolgáltatóknak az ajánlatait sorolja fel, melyekkel szerződéses viszonyban van. Ezek természetesen mind a piac meghatározó szereplői. Szinte mindegyik az RPMN (ročná percentuálna miera nákladov, vagy költségek éves százalékos mértéke, ami a magyar teljes hiteldíj mutató – THM szlovák megfelelője) alapján rangsorolja az ajánlatokat. Ez a százalékban kifejezett mutatószám a kölcsönnel kapcsolatban közvetlenül felmerülő valamennyi költséget tartalmazza, így ha a kölcsönösszeg és a futamidő megegyeznek, a legalacsonyabb RPMN értékkel rendelkező ajánlat lehet a legkedvezőbb, és általa rangsorolhatók az ajánlatok. Részletesebben az RPMN-ról itt olvashatunk.

 

Az új szereplő, az instacash.sk weboldala üde és áttekinthető

 

Az ajánlatok rangsorolásán túl az összehasonlító oldalak többet is nyújtanak. A szlovák weben új szereplőként megjelenő instacash.sk oldal nemcsak üde és áttekinthető megjelenésével tűnik ki, hanem egyéb tartalmakat is találunk rajta.

 

Megtalálható az oldalon egy fogalomtár a legfontosabb pénzügyi fogalmak magyarázatával. A tudástár néhány kölcsönajánlat részletes leírását tartalmazza, ezek elolvasása megkönnyíti magát az igénylési folyamatot is, valamint segít eligazodni a pénzügyi szolgáltató weboldalán. A kölcsönökkel kapcsolatban felmerülő leggyakoribb kérdéseket és az azokra adott válaszokat a gyakori kérdések menüben találjuk meg. A blog jellegű cikkek között a kölcsönökről és egyéb pénzügyi termékekről találunk érdekes információkat.

 

Amennyiben kölcsönt szeretnénk felvenni, vagy pusztán érdeklődünk a pénzügyek felől, látogassuk meg az instacash.sk oldalt. Arra is lehetőségünk lesz, hogy az ajánlatokkal kapcsolatban a szolgáltatók oldalán szerzett tapasztalatainkat értékelés formájában is elmondhassuk, segítve ezzel mások kölcsönkeresési folyamatát.

 

instacash.sk (x)

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!