Nyitókép forrása: CNN.com

 

Az amerikai Boeing repülőgépgyártó az egész világra kiterjedően elrendelte 737 Max típusú modelljeinek átmeneti kivonását az utasszállító-forgalomból, miután új információk láttak napvilágot az etiópiai légikatasztrófával kapcsolatba.

 

A Boeing közép-európai idő szerint tegnap este jelentette be, hogy felfüggeszti mind a 371 darab érintett gép használatát. Az amerikai Szövetségi Repülési Hatóság (FAA) álláspontja szerint a friss bizonyítékok és a műholdas adatok ösztönözték őket arra, hogy eltiltsák az említett modelleket a légterektől, bár korábban a FAA nem akart ilyen intézkedést bevezetni, akkor sem, mikor már Nagy-Britannia is csatlakozott azokhoz az országokhoz, amelyek kiutasították légterükből a 737 MAX típusokat.

 

Az etiópiai hatóságok kedden jelezték, hogy mivel nekik nincsenek meg a szükséges technikai feltételeik, külföldre küldik a Ethiopean Airleines vasárnap reggel lezuhant gépének feketedobozait, a BBC szerint a repülési adatokat illetve a pilótafülkében elhangzottakat rögzítő berendezéseket Párizsban vizsgálják.

 hirdetes_810x300  

 

Az FAA közlése szerint a műholdas adatok vizsgálatából kiderült, hogy lezuhanása előtt az etiópiai utasszállító nagyon hasonló pályán mozgott, és nagyon hasonlóan viselkedett, mint a fél éve, októberben a Jáva-tengerbe csapódó MAX 8-as utasszállító (akkor 189-en haltak meg, az etiópiai légikatasztrófa áldozatainak száma 157).

 

A Boeing szerint nincs vész, de azért mégis…

 

A Boeing vállalat hivatalos közlése szerint „továbbra is teljes mértékben meg van győződve a 737 MAX 8 megbízhatóságáról”, ám végül az amerikai Nemzeti Közlekedésbiztonsági Igazgatósággal folytatott konzultációt követően úgy döntött, hogy „óvatosságból és az utasok megnyugtatása érdekében” korlátozó intézkedéseket vezetett be.

 

A kialakut helyzet üzleti vonalát nagyon jól tükrözi Sara Nelson, az amerikai légiutaskísérők szövetségének elnökének nyilatkozata:

 

„Mindig az emberi élet az elsődleges. De egy márka is veszélybe került, és ez a márka nem csupán a Boeing, hanem Amerika. Az, amit Amerika jelent a nemzetközi légiközlekedésben (…)”

 

fogalmazott.

 

A vasárnap reggeli légikatasztrófa óta eltelt négy napban a Boeing vállalati piaci értéke 30 milliárd dollárra csökkent.

 

A Hospodárske Noviny vonatkozó cikke szerint egy félreállított utasszállító naponta 20 ezer euró veszteséget termel, valójában azonban az elmaradt bevételek miatt a légitársaságok egyetlen félreállított gépen naponta 150 ezer eurót veszítenek el. A norvég Norwegian Air Shuttle 18 MAX 8-assal rendelkezik, vagyis közel hárommillió euró napi veszteséggel néz szembe.

 

Körkép.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!