Nyitókép: wifi4eu

 

A szlovákiai falvak és városok idén másodszor igényelhetnek uniós támogatást internetes hálózatuk bővítésére.

 

Az igénylőknek másfél napjuk lesz a kérvény beadására. Aki kapja marja alapon április 4. 13.00 órától nyílik meg a lehetőség arra, hogy közösségi tereken, parkokban, tereken, középületekben, egészségügyi központokban, könyvtárakban a városok és falvak ingyenes, nagy sebességű internethez jussanak.

 

 hirdetes_810x300  

A lehetőségről Juraj Droba, Pozsony megyefőnöke tájékoztatta a Körképet. Pozsony megye tavaly 12 különböző helyszínnel járt sikerrel, országosan pedig 93 város és falu kapott támogatást.

 

Az egyenként 15 ezer euró értékű utalvány igénylésével kapcsolatos bővebb információk itt érhetők el.

 

Az Unió 120 millió eurót szán idén erre a programra.

 

A WiFi4EU kezdeményezés célja, hogy szerte Európában ingyenes wifi-hozzáférést biztosítson a polgárok számára nyilvános helyeken, többek között parkokban, tereken, középületekben, könyvtárakban, egészségügyi központokban és múzeumokban. Tavaly 93 város és község, többek között Fél, Ekecs, Dióspatony, Nyárad, Mad, Kismácséd is sikeresen pályázott.

 

A WiFi4EU kezdeményezés keretében a települések 15 ezer euró értékű utalványra pályázhatnak. Az utalványokat wifi-berendezések telepítésére használhatják olyan nyilvános helyeken, ahol még nem áll rendelkezésre ingyenes vezeték nélküli internetkapcsolat.

 

Bővebb információ itt.

 

Körkép.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Eddig 2 olvasónak tetszik ez a cikk.