Nyitókép: webnoviny.sk

 

A lakosság többsége Szlovákiában nem elégedett azzal az összeggel, amennyit a hó végén hazavisz. A Posta bank felmérése kimutatta, hogy 100, vagy annál több is hiányzik attól az összegtől, amennyit már ideálisnak tartanának. Az eredmények szerint a legszegényebbek keveset, a leggazdagabbak egyre többet akarnak.

 

„Minél több pénzünk van, annál többet is költünk. Akik 600 euróig keresnek, azok havi ezer euróval is megelégednének. És azok, akik ezer eurót vagy afölött keresnek, legalább 1500 eurót szeretnének,“

 

áll a Posta bank jelentésében.

 

 hirdetes_810x300  

A pozsonyiak kérnek a legtöbbet

 

A kutatás szerint a legigényesebbek a pozsonyiak, akik hogy elégedettek legyenek, legalább havi 1300 eurót keresnének. Kassán és Besztercebányán ez az összeg ezer euró körüli. Nagyszombat megye lakosai a kutatás szerint havi 1200 euróval lennének elégedettek.

 

Ön elégedett a havi fizetéséve?

Betöltés ... Betöltés ...

 

Országos szinten Szlovákia lakosai számára az ideális fizetés 1129 euró, ami 100 euróval több, mint a 2018-as országos átlagbér.

 

Az idősebbek kevésbé igényesek

 

A legmagasabb fizetési igénnyel az aktív korúak (36-45 évesek) rendelkeznek. Számukra az ideális fizetés 1200 euró. A fizetési igények a korral csökkenne, 56 év felett a felmérés szerint már ezer euró alatti összeggel is megelégednek.

 

A felmérés azt is kimutatta, hogy ezer euró feletti fizetéssel a lakosság 39 százaléka rendelkezik. 61 százalékuk pedig három számjegyű összeggel kell, hogy megelégedjen.

 

Nemzetközi összehasonlításban Szlovákia nem áll túl jól a fizetések terén. Kevesebbet, mint nálunk, csak hat országban keresnek: Lengyelországban, Lettországban, Litvániában, Magyarországon, Romániában és Bulgáriában.

 

A Posta bank reprezentatív felmérése 2019. február 19. és március 5. között készült 1454 személy megkérdezésével, akik betöltötték legalább a 15. életévüket.

 

Webnoviny.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Eddig 3 olvasónak tetszik ez a cikk.