Több tucat kontót használtak fel pénzügyi spekulánsok, kihasználva a Tipos rendszerének hibáit. A lényege az volt, hogy valós játék nélkül utaltak át komoly pénzösszegeket magánszámlákra. Az ügyre az Aktuality.sk hívta fel a figyelmet. A portál egy levélre is hivatkozik, melyet a Tipus alkalmazottai küldtek a távozó pénzügyminiszternek. A gyanús pénzmozgásokat a minisztérium illetékesei vizsgálják.

 

A Tipos 2018 tavaszán 142 személy kontóját szüntette meg. „Spekulánsok ugyanis ezeket használták fel arra, hogy pénzösszegeket utaljanak ét saját és más személyek bankszámláikra. Mindezt anélkül, hogy egyáltalán játszottak volna. Először betették a pénzt az adott ügyfél számlájára, majd anélkül, hogy fogadtak volna, továbbították az összegeket magánszámláikra“ – írja a portál.

 

Az átutalásoknál ugyanis sehol nem kell feltüntetni, hogy a nyeremény, online játékból származik.

 

 hirdetes_400x285  

A bankok így gyanút sem fogta, hogy az átutalt összegek „pénzmosásra“ vannak felhasználva. A megszüntetett Tipos kontók között több olyan személy is van, akinek öt kontója is volt. A gyanú szerint ők összejátszottak, mindent előre leegyeztek, a nyereményt pedig az előre meghatározott számlára utalták át.

 

A Tipos tavaly májusban a rendőrséghez fordult, de az elutasította a feljelentés kivizsgálását. A Tipos ezt követően panasszal élt.

 

Az aktuality.sk szerint a Tipos 260 ezer eurós összegről beszél, melyet ilyen formában moshattak tisztára. A hírportál szerint azonban az összeg elérheti a 20 millió eurót is.

 

aktuality.sk/Körkép.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!