Nyitókép forrása: rt.com

 

Fehéroroszországba már tiszta, megfelelő minőségű kőolaj áramlik Oroszországból, írja a Ruters hírügynökség. A múlt héttől több ország felfüggesztette a Barátság-kőolajvezetéken keresztül érkező orosz fekete arany finomítását, mivel az valamilyen szerves kloriddal szennyeződött be, a megengedett határérték többszörösét érve el. Az anyag a súlyosan károsíthatja a finomítók berendezéseit.

 

Oroszország pénteken azt nyilatkozta, hogy legalább két hétig fog tartani, míg újra stabilizálni tudják a szállításokat. A Barátság korridor Fehéroroszországnál egy déli és egy északi vonalra ágazik szét, az előbbi látja el Ukrajnán keresztül Szlovákiát, Magyarországot és Csehországot, az utóbbi Lengyelországot és Németországot.

 

Lengyelországban és Németországban a korlátozás továbbra is érvényes, és sajtóértesülések szerint ez így is marad még jópár napig. Egyelőre azt sem tudni, hogy az oroszok hogyan fogják eltávolítani a kőolajvezetékben lévő rossz minőségű olajat – és hogy kit terhelnek majd ennek költségei.

 hirdetes_400x285  

 

Körkép.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!