Nyitókép: webnoviny.sk

 

Egyre népszerűbb banki termék a személyi kölcsön. Népszerűségének oka, hogy a kedvező kamatkörnyezet miatt az utóbbi időben nagy mértékben csökkentek a személyi kölcsönök kamatai. Így pedig sok más hiteltermék mellett reális alternatíva lett a személyi kölcsön felvétele.

 

A személyi kölcsönökön belül a szabad felhasználású kölcsönök azok, amelyeket előszeretettel választanak az ügyfelek. Ennek az oka pedig az, hogy nem szükséges megjelölni a kölcsön célját. Amennyiben egy autót szeretnénk és kimondottan autóvásárlási kölcsönt választunk, az már nem fedezi az új gumikat vagy az olajcserét.

 

Az igénylés egyszerűsége a másik előny

 hirdetes_300x300  

 

Azon felül, hogy lassan azt mondhatjuk, hogy bizonyos esetekben megéri személyi kölcsönt felvenni, mert a kamatok versenyképesek, érdemes megnézni, mi a másik oka a népszerűségüknek.

 

Ma már nem mindegy, mit mennyi idő elintézni. A hivatalokban is egyre kevesebb bürokráciával találkozunk. A személyi kölcsönök esetében pedig az igénylési folyamat egyszerűsödése az, ami vonzó. Annyira leegyszerűsödött és lerövidült az ügyintézés, hogy vannak pénzügyi összehasonlító weboldalak, mint például az instacash.sk, amelyek kizárólag online elérhető szabad felhasználású kölcsönökre fókuszálnak. Az igényléshez elegendő egy jövedelemigazolás és a személyes okmányok.

 

Mi a helyzet a vállalkozókkal?

 

Kicsit bonyolultabb a helyzet azonban akkor, ha az igénylő vállalkozó lenne. Pedig vannak esetek, amikor a gyors pénzhez jutás egy vállalkozó számára is kulcskérdés lehet. Lehet, hogy forgóeszköz finanszírozásra van szüksége, vagy egy kisebb marketing kampányt szeretne beindítani. A klasszikus vállalkozóknak szánt banki termékek esetében akár üzleti terv bemutatására is szükség lehet, a folyamat pedig elhúzódó és bonyolult.

 

A hosszú ügyintézési folyamat kikerülhető, ha a vállalkozó szabad felhasználású személyi kölcsönt vesz fel. A különbség abban van a munkaviszonnyal rendelkező igénylőhöz képest, hogy az ő esetében egy adóhivatali igazolás kell majd egy lezárt üzleti évről ahhoz, hogy igazolja a jövedelmét. Ezen felül pedig még egyéb igazolásokat is bekérhetnek tőle. De ezek beszerzése még mindig egyszerűbb, mint ha egy komplett üzleti tervben kellene igazolni, hogy a banknak megéri az adott beruházást megfinanszírozni. Az a vállalkozó tehát, aki legalább egy éve működik, egyszerűen, szabad felhasználású személyi kölcsön igénylésével is hozzájuthat vállalkozása fejlesztéséhez szükséges pénzösszeghez.

 

instacash.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!