Nyitókép forrása: markiza.sk

 

Egyes szlovákiai bankok és pénzintézetek megint megváltoztatják árlistájukat. Bizonyos esetekben azonban spórolhatunk, ha kihasználjuk az online szolgáltatásokat.

 

Egyes szolgáltatások díjai és a bankfiókokban végzett pénzügyi műveletek díjszabása már meg is változott. Májusban a Prima banka és a Poštová banka (Postabank) emelte árait. Az előbbi növelte a fizetési megbízás illetékét, az állandó megbízások (trvalý príkaz) után és az inkasszó után fizetendő díjakat, ha azokat a bankfiókokban intézik az ügyfelek. A Postabank pedig havi egyre csökkentette az ingyenesen elvégezhető pénzbetétek számát.

 

Díjemelést vezet be az Szlovák Takarékpénztár is (Slovenská Sporiteľňa), június 1-jétől növeli a bankfiókokban végzett nem készpénzes és készpénzes műveletek árát. Például drágább lesz az egyszeri fizetési megbízás díja és az állandó megbízás megváltoztatása vagy törlése után fizetendő díj is. Emelkedik a bankfióknál lebonyolított készpénzfelvétel díja is.

 hirdetes_400x285  

 

Az illetékesek azonban hangsúlyozzák, hogy a drágulás zömében csak azokat érinti, akik nem rendelkeznek internetbanking szolgáltatással és ezeket a műveleteket nem tudják online elvégezi.

 

A SLSP ugyanakkor igyekszik ösztönözni ügyfeleit, hogy használják ki az ingyenes „push” notifikáció és e-mail üzenetek lehetőségét. Az SMS szolgáltatások ugyanis már csak a külföldi hitelkártya merítések és a meg nem valósult utalások esetén lesznek ingyenesek. Minden más esetben már csak felárért lesz elérhető az SMS-es értesítő szolgáltatás.

 

A Fio bank is drágít a szolgáltatásain. Ügyfelei havonta hamarosan már csak két alkalommal vehetnek le pénzt illeték terhe nélkül a világ bármely bankautomatájából.

 

Július 1-jétől az OTP, egy hónappal később pedig a ČSOB is változtat a szolgáltatások díjszabásán, a részletek egyelőre nem ismertek.

 

Teraz.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!