Nyitókép: hnonline.sk

 

Bugár Béla, a Most-Híd elnöke elutasítja a javasolt 1,2 milliárd euró értékű szociális intézkedéseket. A vegyespárt elnöke nem szeretné leterhelni az állami költségvetést és ugyanezt várja el koalíciós partnereitől is. 

 

„A eredeti egyezség az, hogy megteszik”

 

mondta Bugár az RTVS O 5 minút 12 című politikai vitaműsorában.

 

 hirdetes_810x300  

Richard Sulík, az ellenzéki SaS elnöke nem fél a költségvetés-kieséstől, inkább szűkítené az államapparátust.

 

Bugár szerint az 1,2 milliárd euró értékű szociális- és adócsomagok semmiképp sem mennek át.

 

„Nekünk, mint Most-Hídnak van 150 milliónk”

 

mondta Bugár az összeg margójára, amelyet pártja szétoszthat az egyes szociális intézkedések között. Elmondása szerint mindegyik koalíciós pártnak ugyanakkora keret áll rendelkezésére, tekintettel Ladislav Kamenicky (Smer-SD) pénzügyminiszter kijelentéseire, aki 500 millió körülire saccolta az intézkedések nagyságát.

 

Richard Sulík ezzel kapcsolatban elmondta, hogy ők nem félnek azoktól a terhektől, amiket a leköszönő kormány hagy maga után. Szerinte sokkal nagyobb megértést kapnak majd a választóktól ezek után az intézkedések után, ha „karcsúsítják az államapparátust” abban az esetben, ha kormányra kerülnek 2020-ban.

 

Sulík egyébként a tervezett szociális- és adóintézkedések közül a jogi személyek jövedelemadójának csökkentését ésszerű javaslatnak tartja. A fizikai személyek adóterheinek csökkentését azonban máshogy szabályozná.

 

„A mi célunk a kiegyenlített állami költségvetés. Amennyit az állam beszed, annyit költsön”

 

mondta Sulík, majd hozzátette

 

„Ha a pártok ajándékokat akarnak osztani a választóknak a választások előtt, először meg kellene takarítaniuk”

 

Bugár beszélt a védelmi minisztérium körüli újabb ügyről is az amerikai helikopterek leszállásának megtagadása miatt. Bugár konstatálta, hogy ha a védelmi minisztérium nem engedélyezte volna az amerikai gépeknek a leszállást, az a miniszter leváltását vonta volna maga után.

 

teraz.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Eddig 1 olvasónak tetszik ez a cikk.