Nyitókép: BusinessLIVE

 

Továbbra is technológiai vállalatok viszik a pálmát a világ legértékesebb márkáit soroló toplistán.

 

A brit WPP kreatív ügynökség és leányvállalatainak elemzői ismét megvizsgálták, melyik világmárka mennyit ér. A BrandZ Top 100 lista első helyezettjei nem fognak meglepetést okozni, de azért vannak érdekes változások.

 

 hirdetes_300x300  

Például az Amazon márka értéke egyetlen év alatt 52 százalékkal nőtt, így a vállalat rögtön az első helyre ugrott. Második helyen ezúttal is az Apple található, éppen csak megelőzve a dobogó tetejéről annak harmadik fokára csúszott Google-t.

 

Forrás: WPP
Forrás: WPP

 

 

A negyedik helyen az éves szinten 25 százalékos márkaérték-növekedést felmutató Microsoft áll, hatodik a picit gyengülő Facebook, nyolcadik helyen a kínai technológiai óriás, a sokat gyengülő Tencent áll, a tizedik pedig az amerikai AT&T telekommunikációs márka.

 

Jelentős növekedést könyvelhet el (+35%) a 26. PayPal, de még nagyobbat lépett előre a 65 százalékos márkaérték-növekedéssel egy év alatt 27 helyet javító Netflix, ami idén már a 34. lett a rangsorban.

 

Hasonlóan nagy léptekkel jön fel a másik videós mára, a 12 helyet javító, most 39. YouTube. Éppen csak megelőzi a Samsung, ami úgy eshetett meg, hogy a dél-koreai vállalat egy év alatt 6 százalékot és 5 helyet esett vissza.

 

Forrás: WPP
Forrás: WPP

 

 

Elképesztőnek nevezhető az Instagram márkaértékének erősödése: a 91. helyről kerültek egy lépésben a 44. helyre. Őket követi a 30 helyet javító Adobe és a 32 hellyel feljebb lépett Salesforce. A lista előkelő első feléből kiemelhető még az egy helyet javítva most 47. Huawei is.

 

Figyelmet érdemel még technológiai szempontból a 25 helyet javítva 58. LinkedIn, a 74. helyen nyitó Xiaomi, a 81. helyen a listára kerülő DELL, a 87. helyen debütáló Xbox és a tíz helyet rontva 92 Siemens is.

 

HVG

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!