Mária
  • HUF: 346.53
  • USD: 1.18
  • 20 °C
  • 25 °C
Gazdaság

Szlovák sajtó: csallóköziekhez került az antibiotikumos hús

Iskolákba és éttermekbe is került a kétes minőségű húsból

Nyitókép: agrotrend.hu

 

Néhány napja derült fény arra, hogy Belgiumból származó, antibiotikumot tartalmazó hús került – többek között – egy Dunaszerdahelyi járásbeli húsfeldolgozóhoz. A Hospodárske Noviny szlovák gazdasági napilap megbízható forrásra hivatkozva arról számolt be kedden, hogy a 21 tonna antibiotikumtartalmú hús az illésházai Arpád Bognár – Mäso údeniny húsfeldolgozóhoz került, és mindet el is adták.

Hirdetés(x)

 

A HN cikkében kiemeli, hogy a csallóközi húsfeldolgozónak nem volt lehetősége a belga beszállítótól való vásárlás során megtudni, hogy antibiotikumtartalmú húst vásárol.

Hirdetés(x)

 

Az előzményekről bővebben itt írtunk:

 

Kétes minőségű húskészítmények kerültek Európa több országába, köztük Szlovákiába is

 

Az Arpád Bognár – Mäso údeniny vállalkozásnak négy hentesüzlete működik a Csallóközben – kettő Illésházán, egy Dunaszerdahelyen és egy Nagymegyeren. A HN értesülései szerint 19 tonna húst épp ezeken az üzleteken keresztül adtak el egyenesen a vásárlóknak – ezzel együtt iskolákhoz és vendéglőkhöz is jutott a nem megfelelő húsból.

 

További 1400 kilogrammnyi húst hat Dunaszerdahelyi-járásbeli felvásárlónak adtak el, a maradék pedig 14-napos szavatossági idejű húskészítményként – pl. virsli, kolbász, stb. – került az üzletekbe.

 

Hogy a húsból jutott-e a nagyobb üzletláncokhoz is, egyelőre nem lehet tudni.

 

Az antibiotikumot tartalmazó belgiumi hús június 1-jén került Szlovákiába, ám a hosszadalmas bürokratikus eljárások miatt csak jóval később derült ki, hogy nem megfelelő minőségű hús került az üzletekbe.

 

Körkép.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Eddig 26 olvasónak tetszik ez a cikk.

Kommentek

Kommentek

Katalin
2019. Júl. 03. 19:57

De a lényeg az hogy az othol hizlat sertésbol kel leadni a mintát. Aki saját fehasználásra hizlal sertés biztos nem tuningolja antibiotikummal vagy más méreggel.

A kommenteket lezártuk.

Szóljon hozzá!

Körkép

A szerkesztőség általános szerzője.

Kövessen minket