Nyitókép forrása: finreport.sk

 

Újabb négy éves kollektív szerződést ír alá a Volkswagen pozsonyi üzemének vezetősége a cég alkalmazottainak szakszervezeteivel. Az ország legnagyobb magánszektori munkáltatója 2024-ig vállalta a munkahelyek megőrzését.

 

A VW kötelezte magát, hogy átszervezési vagy munkaerő-kihasználatlanság mellett nem fog leépítéseket kezdeményezni. Szükség esetén a szakszervezetekkel való egyeztetést követően rövidített munkaheteket vagy más munkaidő átszervezési lehetőségeket fog alkalmazni. Átmeneti üzemrészleg-leállás esetén bérpótlékot fizet a munkásoknak.

 

A kollektív szerződés a táblabérek fokozatos emelését is tartalmazza. Szeptember 1-jén egyszeri 350 eurós bérkiegészítést kapnak az alkalmazottak, és 3,5 százalékkal emelik az alapbér nagyságát. A következő évben 4,2 százalékos béremelés jön, 250 eurós egyszeri kiegészítés mellett. 2021-ben és 2022-ben a fizetések 4,5 százalékkal emelkednek a bérben, 2022-ben az béremelést felfüggesztik, csak egyszeri 200 eurós bérkiegészítést adnak majd a munkásoknak.

 hirdetes_300x300  

 

„A foglalkoztatás fenntartásának szavatolása a következő években is prioritás marad,  különös tekintettel a kiemelkedő munkakörülményekre és javadalmazási rendszerre, amelyet korábban sikerült elérnünk a munkáltatónál  korábbi kollektív szerződések megfogalmazásánál. A mostani megállapodás más cégeknek is példaértékű lesz”

 

fogalmazott a Vollkswagen Modern Szakszervezetek elnöke, Zoroslav Smolinský.

 

További háttérinformációk a témában alábbi cikkünkben olvasható:

 

Gyűlnek a sötét fellegek a szlovák autóipar felett.  Mennyire kérdéses a pozsonyi Volkswagen jövője?

 

Körkép.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!