Nyitókép forrása: napi.hu

 

A Volkswagen szlovákiai részlege visszakéri májusban kifizetett prémiumokat volt alkalmazottaitól. A cég állítólag egy szoftverhiba miatt többet fizetett ki bónuszként, mint kellett volna. A hírt először a Nový Čas bulvár napilap közölte.

 

A lap egy egykori alkalmazottat idéz, aki amiatt panaszkodik, hogy vissza kell fizetnie a kapott pénz egy részét, pedig már nem is dolgozik a cégnél.

 

A Volkswagen azt nem tette közzé, hogy összesen mennyivel több prémiumot fizetett ki, állítása szerint azonban az alkalmazottak átlagban 200 euróval többet vihettek haza – tévedésből. Az üzemben a hivatalos, bónuszokkal és juttatásokkal kiegészített átlagbér 1630 euró.

 hirdetes_400x285  

 

A hibáért a vezetőség elnézést kér, és abban állapodtak meg a szakszervezetekkel, hogy az alkalmazottaktól az őszi prémiumosztáskor vonja le a különbözetet. Az egykori munkásokat azonban írásban szólította fel a pénz visszafizetésére.

 

A VW az elmúlt hónapokban több mint 3000 embert bocsátott el a munkatermelékenység hatékonyságnövelése címén. Hogy mennyi volt alkalmazottat érint az eset, azt nem tudni.

 

Ráadásul a volt alkalmazottaknak valószínűleg vissza kellene fizetnie a VW által visszakövetelt pénzösszeget, másképp a vállalat végreahajtási eljárást indíthat ellenük “indokolatlan vagyongyarapodás” (bezdôvodné obohatenie) címén.

 

CTK

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!