Nyitókép forrása: hnonline.sk

 

A kassai vasmű vezetősége és a munkások szakszervezete egyszeri motivációs kifizetésben állapodott meg azoknak a munkásoknak a részére, akik legalább tíz éve a cégnél dolgoznak, de hajlandóak lemondani munkahelyükről megegyezés alapján.

 

Az egyszeri „lelépőnek” is nevezhető kifizetés nagyága a munkás életkorától függ, de legfeljebb az adott munkás átlagos havi keresetének 12-szeresét érheti el. A maximális kifizetés azokat illeti meg, akik 2020 áprilisában, vagy később érik el a nyugdíjkorhatárt.

 

A „lehetőséggel” élni akaró alkalmazottak felmondását a vezetőség augusztus 7. és 22. között várja, de fenntartja magának a jogot, hogy saját belátása szerint indoklás nélkül elutasítson felmondásokat. A felmondások szeptember 2-val lépnek hatályba. A felmondással az adott pozíció is megszűnik, tehát a vállalat nem vesz fel a kilépők helyére újakat.

 hirdetes_810x300  

 

A megállapodás egyértelműen jelzi, hogy a 12 ezer embernek munkát adó vasmű komoly problémákkal küzd. A háttérben a kereskedelmi háború miatt Európába áramló olcsó kínai acél, Brüsszel tétlensége és környezetvédelmi szigorításai állnak.

 

A vasmű már korábban bejelentette, hogy a piaci nehézségek miatt 2500 munkásától szeretne megszabadulni 2021-ig.

 

HNonline.sk, Körkép.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!