Farkas
  • HUF: 367.32
  • USD: 1.17
  • 6 °C
  • 13 °C
Gazdaság

Az EU újabb 278 millió eurót fordít szlovákiai autópálya-építésre

Na, hova? Naná, hogy nem délre...

Nyitókép forrása: pravda.sk/illusztráció

 

Mintegy 278 millió eurót (azaz 91 milliárd forintot) fordít az Európai Unió kohéziós forrásokból a szlovákiai D1-es autópálya Eperjes (Prešov) körüli, délnyugati elkerülő szakaszának építésére – jelentették be pénteken Brüsszelben.

 

Az Európai Bizottság tájékoztatása szerint az országot átszelő, egyebek mellett Pozsonyt (Bratislavát), Zsolnát (Žilinát), Poprádot (Popradot), Eperjest, illetve Kassát (Košicét) és Nagymihályt (Michalovcét) érintő autópálya teljes átadása jelentősen javítani fogja a keleti-nyugati összeköttetést.

 

Mint írták, a beruházás gyorsabbá és biztonságosabbá teszi a közlekedést Eperjes környékén, egyúttal pedig mérsékli a forgalmat a lakóövezetekben.

 

Maroš Šefcovic, a brüsszeli testület szlovák alelnöke rámutatott, hogy Eperjes lakosai profitálni fognak a más gazdasági központokkal és a szomszédos országokkal való jobb összeköttetésből, a projekt javítja majd az életkörülményeket, továbbá segíti a munkahelyteremtést és a gazdasági növekedést.

 

Az Európai Unió csaknem 3,5 milliárd eurót (nagyjából 1140 milliárd forintot) fordít a szlovákiai közlekedési és energetikai hálózatok fejlesztésére a 2014-2020-as költségvetési ciklusban.

 

MTI

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!

Kommentek

Kövessen minket