Nyitókép: engadget.com

 

A bevételek alapján Közép- és Kelet-Európa legnagyobb szlovákiai vállalata a Volkswagen Slovakia lett.

 

Az autógyár éves szinten 37,5%-kal, 10,4 milliárd euróra növelte a bevételét, így két hellyel javított a helyezésén a Coface CEE TOP 500-as listáján. A VW Slovakia így Közép- és Kelet-Európa ötödik legnagyobb vállalata, és egyben az egyetlen olyan vállalat, ami képviseli Szlovákiát a ranglista első tíz helyezettje között.

 

 hirdetes_810x300  

Szlovákiából a második legjobb helyen a KIA Motors Slovakia végzett, s ezzel megszerezte a ranglista 14. helyét. A 28. helyen következik a Slovnaft, 41. helyen pedig a PCA Slovakia. A szlovák ötöst a U.S. Steel zárja, aki a 48. helyről a 44. helyre tornázta fel magát.

 

A Szlovákiát képviselő legnagyobb vállalatok közé bejutott a Szlovák Villamos Művek (53. hely), a Samsung Electronics Slovakia (94. hely), a Szlovák Gázművek (118. hely), a Mobis Slovakia (124. hely), illetve a Tesco Sotres (130. hely).

 

Az óriásvállalatok között Szlovákiát összesen 37 vállalat képviseli, ami az előző évhez képest hattal kevesebb. A 37 vállalat összesített bevétele több mint 53 milliárd euró volt, a tiszta hasznuk pedig több mint kétmilliárd euró, s összesen mintegy 112 ezer embert alkalmaztak.

 

Webnoviny.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!