Nyitókép: webnoviny.sk

 

Ha nem is gyakran, de előfordul, hogy készpénzt találunk a bankautomatában. Ilyen esetben ezt mielőbb jelezni kell az adott banknak.

 

„A bank ezután azonosítja a kamerafelvétel alapján a bankkártya tulajdonosát, aki az adott összeget felvette,“ tájékoztatott Iveta Hudáková, a Pénzügyi Iránytű (Finančný kompas) portál részéről.

 

Ha megtartanánk az így talált összeget, indokolatlan nyerészkedést követünk el, és bűncselekmény elkövetésével vádolhatnak.

 hirdetes_810x300  

 

Figyelmetlenség

 

Hogy pénzt találunk a bankautomatában, annak oka a figyelmetlenség. Az ügyfél bedugja a kártyáját, megadja a PIN számot, kihúzza a kártyáját, és közben elgondolkodik, így ottfelejti az összeget.

 

Előfordul, hogy néhány perc után eszébe jut a dolog, és visszajön a készpénzfelvevő automatához.

 

A megtalált pénzt bármelyik bankfiókban, vagy a rendőrségen is leadhatjuk. Indokolt megadni a megtalált összeg helyét, időpontját, mely könnyíti a kamerafelvétel előkeresését, és az illető személy azonosítását.

 

A pénz leadásáról mindig kérjünk írásos igazolást is.

 

Amennyiben mi vesztettük így el a pénzünket, vagy ottfelejtettük az automatában, szintén jeleznünk kell a banknak, aki ellenőrzi a dolgot a kamerafelvételekkel.

 

Amennyiben nem sikerül visszaszereznünk az összeget, a rendőrséghez fordulhatunk. A bank együtt fog működni a hatóságokkal.

 

Webnoviny.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!