Nyitókép forrása: pxhere.com

 

Kedden nagyot zuhant a Bitcoin, és jóval 8000 dolláros árfolyam alá süllyedt. A világ legismertebb kriptovalutája június óta nem látott mélységekbe gyengült.

 

A CoinDesk adatai szerint 15 százalékos gyengülés után a Bitcoinnal 7944,33 dolláros árfolyamon kereskedtek kedden, ami négy hónapos minimumértéket jelöl. Sokan sokféle magyarázatot adnak a történésekre, egyesek szerint a kriptovaluta elérte „ellenálló képessége határát”.

 

A Bitcoin ugyanis 9000 dollár magasságában is járt korábban, amikor komoly támogatást élvezett, és sokan fektették pénzüket ebbe a valutába. Mikor azonban csökkenni kezdett az árfolyam, eladási hullám indult, ami 8000 dollár alá lökte az árfolyamot.

 hirdetes_300x300  

 

Mások szerint a zuhanás mögött a piac természetes korrekciója áll, ami újabb emelkedésben fog folytatódni a befektetők keresletének köszönhetően.

 

A mostani zuhanás néhány nappal azután következett be, hogy a New York-i Értéktőzsde (NYSE) anyavállalata, az Intercontinental Exchange saját Bitcoin-alapú határidős szerződéseket indított, hogy befektetésre ösztönözze a piaci szereplőket. Ezek a határidős szerződések a CME Group (A Chicago-i érték és árutőzsde) által kínált szerződéseivel ellentétben a Bitcoinban is fizetnek hozadékot.

 

Teraz.sk

 

Megosztás:
Címkék: Bitcoin kriptovaluta

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!