Zsuzsanna, Tiborc
  • HUF: 345.12
  • USD: 1.17
  • 21 °C
  • 31 °C
Gazdaság

Bulgária megduplázná a VW-gyárnak nyújtandó támogatást, ha őket választanák a törökök helyett

A bolgároknak "jól jöhet" a török offenzíva

Nyitókép:

 

Bulgária megpróbálja magához csalogatni a Volkswagen új gyárát. Azután tett újabb ajánlatot a német konszernek, hogy az elhalasztotta a döntést a Törökországban tervezett autógyára építéséről. Bulgária korábban is pályázott az új VW-gyárért. Ezúttal a tervezettnél csaknem kétszer nagyobb állami támogatást nyújtana a németeknek, ha mégis mellettük döntenének.

Hirdetés(x)

 

Roszen Plevneliev, egykori bolgár államfő, aki jelenleg az Automotive Cluster autógyártó lobbiszervezet élén áll, a Frankfurter Allgemeine Zeitung című lapnak azt nyilatkozta, hogy Bulgária 250-260 millió euró állami támogatást nyújtana a Volkswagennek a korábban felajánlott 135 millió euró helyett.

 

A közvetett támogatásokkal együtt, ami például tartalmazza a szükséges infrastruktúra kialakítását, Bulgária csaknem 800 millió eurót költene a VW letelepítésére.

 

A hét elején még biztosnak tűnt, hogy a VW Törökországban építi fel új gyárát, ami a 123. lenne a világon. A Volkswagen a török hadsereg szíriai offenzívájával összefüggésben azonban elhalasztotta a végleges döntést a török helyszínről.

 

A felügyelőbizottság már jóváhagyta a tervet, miszerint egy évi 300 ezer gépkocsi összeszerelésre alkalmas, 4 ezer embert foglalkoztató gyárat építenek fel az Égei-tenger partján fekvő Izmirtől nagyjából 20 kilométerre lévő Manisánál. Az üzemben hagyományos belső égésű motorral működő Volkswagen Passat és Skoda Superb kocsikat gyártanának az Európai Unió keleti részén fekvő országok piacára.

 

magyarnemzet.hu

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!

Kommentek

Kövessen minket