Nyitókép forrása: ta3.com

 

A földeken és a szlovákiai raktárakban tonnákban állnak a hazai termelésű zöldségek, a kereskedők mégis külföldről vásárolnak. Nem kivétel a hagyma, a káposzta és a burgonya sem, miközben ezekből a terményekből bőven van a hazai termelőknél – hívja fel a figyelmet a Szlovákiai Zöldség- és Burgonyatermesztők Szövetsége.

 

„A kereskedők és a kiskereskedelmi láncok külföldről vásárolnak zöldséget, pedig a szlovákiai zöldségekből is elegendő áll rendelkezésre és még jelentős mennyiségek vannak a szántóföldeken is. Fennáll annak a veszélye, hogy a szlovákiai zöldség megrohad a raktárakban és a földeken. Nekünk sem lehet mindegy, hogy a külföldi zöldség elsőbbséget élvez az üzletekben az frissebb és minőségesebb szlovák zöldségekkel szemben”

 

fogalmaz a szövetség.

 

 hirdetes_300x300  

Közlésük szerint elegendő mennyiség áll a hazai piac ellátására az idei évben a fehérkáposztából, zellerből, céklából, petrezselyemből, hagymából, burgonyából és tökből.

 

„A szlovák gazdák elegendő hazai zöldséget termesztenek, és elsőbbséget kéne élvezniük a piacon a külföldi terményekkel szemben”

 

nyilatkozta Jozef Šumichrast, a szövetség igazgatója.

 

Webnoviny.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Eddig 3 olvasónak tetszik ez a cikk.