Nyitókép: poistovne.sk

 

Az mBank és az Axa hamarosan megkeverheti a lapokat a szlovák pénzpiacon. Az mBank minden bizonnyal tulajdonost cserél, az Axa francia biztosító pedig a közép-európai térség elhagyását tervezi. Az esetleges változások több százezer ügyfelet érinthetnek.

 

„Szlovákiában ez nem számít új helyzetnek. Nemrég szemtanúi lehettünk az Ergo és az Aegon biztosító eladásának is. Hasonló lépéseket figyelhetünk meg a bankvilágban, ahol a piac szintén fokozatos konszolidációnak indult“

 

– magyarázta Maroš Ovčiariak pénzügyi szakértő.

 hirdetes_300x300  

 

A német Commerzbank, ami 70%-os részesedést birtokol az mBankban, az elmúlt hetekben a részvényei eladása mellett döntött. A fogát pedig a legnagyobb konkurense, a lengyel PKO bank feni rá. A bank eladása – kétmilliárd euróért – több mint 250 ezer szlovákiai ügyfelet érintene.

 

Komoly szerkezetátalakításon esik át a francia Axa biztosító is, ami Csehország és Lengyelország mellett Szlovákiából is távozna.

 

A Reuters ügynökség szerint az esetleges érdeklődők, a lengyel PZU, az olasz Generali és a német Allianz már ajánlatot is kapott. Az Axa eladása szintén több százezer szlovákiai polgárt érintene.

 

TvNoviny.sk

Megosztás:
Címkék: Axa biztosító mbank

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!