Nyitókép: hnonline.sk

 

A RegioJet személyszállító vállalat december 15-től kibővíti szlovákiai vonatjáratait. A bővítésnek köszönhetően egyenes vonatcsatlakozásokat kínál a Zsolna-Trencsén-Nagyszombat-Pozsony-Břeclav -Brünn-Prága vonalon oda és vissza. A hírről Aleš Ondrůj, a vállalat szóvivője tájékoztatott.

 

A tájékoztatás szerint egy járat reggel 6 óra körül indul majd Zsolnáról Pozsony, Břeclav, Brünn, Prágra irányba és a délutáni és eseti órákban jön visszafele.

 

A RegioJet Pozsonnyal, Brünnel és Prágával kapcsolódó egyenes járatai a bővítés hatására olyan helyszínekkel is bővülnek, mint Pöstyén, Vágújhely (Nové mesto nad Váhom), Hőlak (Trenčianska Teplá), Puhó (Púchov) és Vágbeszterce (Považská Bystrica), ahol a a vonal leterheltsége miatt csak a Prága-Pozsony és a Prága-Zsolna irányában közlekedő vonatok állnak majd meg.

 hirdetes_300x300  

 

A szóvivő szerint a bővítéssel ideális vonatcsatlakozások alakulnak ki például a diákok számára, akik Brünnbe, Pozsonyba vagy Prágába járnak iskolába. Ugyancsak kedvezőek lehetnek az új vonalak a fürdővárosokba igyekvőknek – pl. Pöstyén, Hőlak.

 

„Érdekes lesz az új járat a szolgálati útra indulóknak és a turistáknak is. Prága és Zsolna között újonnan napi 4 RegioJet-járat közlekedik majd”

 

pontosított Ondrůj.

 

Az újításnak köszönhetően visszatérnek a RegioJet vonatai a belföldi Zsolna-Trencsén-Nagyszombat-Pozsony és vissza vonalra, ráadásul Pöstyénnel, Puhóval vagy épp Vágújhellyel bővülve.

 

A RegioJet egyébként további bővítésekre is készül. Egyrészt szeretné növelni a gépjárműparkját, valamint terjeszkedne Magyarország és Ukrajna felé is.

 

teraz.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Eddig 1 olvasónak tetszik ez a cikk.