Újfent vásárolgatni hívták az érdeklődőket az Esterházy-kastély udvarára, ahol novemberi piacot tartottak. Árultak sajtokat, chillis készítményeket, édességeket, savanyúságot, dekorációt, textilárut, de még ékszereket is.

A szervezők az őszi dekorációra is odafigyeltek. Számukra fontos, hogy egy családias, jó hangulatú vásáron mindenki elérhető áron minőségi, hazai és kézzel készített termékekhez jusson.

A fantáziadús karácsonyi díszeket készítő Nagy Éva pedagógus hírportálunkkal megosztotta, hogy a dekoráció alapját a férje rögzíti, amelyre az elképzelt ünnepi díszítést függeszti. A kreáció milyenségét fejben tervezi el.

 hirdetes_810x300  

A Cheesecake – sajttorták és más házi finomságok készítőinek portékájától szinte senki nem tudott elmenni vásárlás, illetve az ínyencségek megkívánása nélkül. Volt karamellás, erdei gyümölcsös, minden, ami édességet kívántat meg az emberrel. Laktózmentes gyümölcsrizeket is készítettek, de bizony volt még madártej is. A gyümölcsrizekről Gurabi Erikától megtudtuk, hogy nemcsak látványuk kecsegtető, hanem könnyen is emészhetőek.

Régi nagymamák csokijának készítését is felelevenítették, aminek íze a kóstolók szerint teljesen ugyanolyan volt, mint régen. A leleményességben gazdag Gurabi Erika elmondta, egész évben készítenek finomságokat és igyekeznek mindig új íz- és látványvilágot megteremteni.

A november 9-i Tallósi Piacon a Vezekényi Vínotéka kínálata is szerepelt. Többek között voltak lekvárok, borok és szörpök. Ez utóbbi körtéből, eperből, sőt az ősszel nagy sikernek örvendő szőlőből készült.

A piacon mindenki elégedetten vásárolgatott, s jól érezte magát, amit mi sem bizonyít jobban, mint az, hogy alig várják a következő ünnepi hangulatú vásároglatási lehetőség időpontját.

 

Fotó és szöveg: Laky Erzsébet

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Eddig 4 olvasónak tetszik ez a cikk.