Nyitókép forrása: sme.sk

 

Hét és fél százalékra csökkent az eurozónában a munkanélküliségi ráta októberben, közölte az Eurostat. 2008 óta nem volt ilyen alacsony az állástalanok aránya a valutaunióban. Szeptemberben 7,6 százalékos munkanélküliséget mértek az eurót használó tagállamok körében.

 

Az Európai Unióban a munkanélküliségi adatok jobbak, mint a közös valuta övezetében: 6,3 százalékos állástalanságot mért októberben az Eurostat, tavaly ilyenkor 6,7 százalékon állt a munkanélküliség. A 6,3 százalékos eredmény a közös statisztikák vezetése óra eltelt 19 év legjobb adata.

 

Továbbra is aggasztó azonban a fiatalok (25 év alattiak) állástalanságának mértéke, amely az eurózónában 15,2, az EU-ban 14,4 százalékos.

 hirdetes_300x300  

 

Az EU-ban a legalacsonyabb munkanélküliséggel (az Eurostat szerint) Csehország rendelkezik (2,2 százalék), második Németország (3,1 százalék), harmadik Lengyelország (3,2 százalék).

 

Magyarország az ötödik legjobb munkanélküliségi mutatóval rendelkezik (3,5 százalék). Szlovákia 5,6 százalékkal a 17. az EU tagállamai között (megelőzi a V4 összes többi országa, Romáénia, Bulgária, de néhány tized százalékponttal még mindig jobb, mint az uniós átlag).

 

A legmagasabb munkanélküliség továbbra is Görögországban van (16,7 százalék).

 

Körkép.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!