Nyitókép: SITA

 

A Szlovák Gázművek (SPP) az Árszabályozási Hivatal (ÚRSO) döntésére reagálva 2020. január 1-től módosítja a háztartások gáz- és áramellátásának árát – tájékoztatott Ondrej Šebesta, az SPP szóvivője.

 

A gázellátás végső ára a háztartások számára jövőre átlagosan 4,94%-kal, az áramellátásé pedig átlagosan 9%-kal fog emelkedni.

 

 hirdetes_810x300  

A szóvivő tájékoztatása szerint az SPP ügyfelei 2020. január 3. és 14. között jelenthetik a gázóra állását az SPP ügyfélszolgálatán keresztül, e-mailben a [email protected] címen, a www.spp.sk oldal chatablakán keresztül, vagy személyesen az SPP valamelyik ügyfélközpontjában.

 

Az ÚRSO döntése alapján a gáz esetében a végső ár részét képezik majd a hálózati díjak is. A D1 kategória esetében 1000 kWh éves fogyasztással 2020. január 1-től egy évre 95,11 eurót kell fizetni s gázellátásért (áfával együtt). Ebből 43,44 euró (45,67 %) magának a gázellátásnak az ára, a maradék 51,67 euró (54,33 %) pedig a hálózati díj. A hálózati díjat az egyes energiaszolgáltatók nem tudják befolyásolni, viszont az ÚRSO döntése értelmében bele kell számolni a végső árba.

 

Teraz.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!