Gazdaság

Radikális lépés a Tescótól. Ezentúl az ebédjegyen kizárólag élelmiszert lehet vásárolni

Egyéb más árucikkekért csakis pénzzel lehet fizetni.

Nyitókép: Alamy

 

Elfogyott a Tesco üzletlánc türelme. Annak a vásárlónak, aki ebédjeggyel vagy ebédkáryával szeretne fizetni, semmilyen olyan terméket nem fognak eladni, ami nem élelmiszer. Még nejlontáskát sem. Ezekért az árucikkekért csakis pénzzel lehet fizetni.

 

 „A megvásárolt termékeket és a fizetés szabályszerűségét eddig a pénztárban ülő kollégáink ellenőrizték“

 

– mondta Michaela Lehotská a Tescótól, majd hozzátette: az ebédjegyek és ebédkártyák megfelelő elfogadását illetően rendszeres iskolázásban részesítik az alkalmazottaikat.

 

Ennek ellenére gyakran előfordul, hogy a pénztárosok nem vizsgálják át és nem kategorizálják az egyes termékeket.

 

„Újonnan a pénztárainkat olyan automatikus rendszerrel látták el, ami kiértékeli a bevásárlást és az abban helyet kapó termékeket“

 

– magyarázta Lehotská. A rendszer csakis abban az esetben engedélyezi a ebédjegyes, ill. ebédkártyás fizetést, ha a vásárló csak és kizárólag élelmiszert vásárolt.

 

 „Mivel a nejlontáska nem tartozik az élelmiszerek közé, ezért nem lehet érte sem ebédjeggyel, sem ebédkártyával fizetni“

 

– tette hozzá Lehotská.

 

SME

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Eddig 6 olvasónak tetszik ez a cikk.

Kommentek

Kommentek

hugo bubo
2019. dec. 13. 22:28

mit jelent az a magyar szó hogy " nonnfood " ?

Varga Lajos
2019. dec. 14. 08:02

Tévedés a TESCO-t szidni és hibáztatni, mert arrül kellene értekezni, hogy milyen minőségű az a bizonyos hatalmas, aki kitalálta, hogy a munkáltatónak, ha termékeinek köszönhetően pénze nincs, akkor leülhet a számítógép és a nyomtató mellé és "értékes" papírfecniket készíthet, amiket aztán bankjegyek helyett osztogathat alkalmazottjainak. Tény, hogy az ilyen rendszer a bizalom alapján működik. A TESCO lépése nyilván azt bizonyítja, hogy itt Ficoisztánban elfogyott a bizalom.Mily meglepő űjságírógyilkosok ugye !!!!

A kommenteket lezártuk.

Szóljon hozzá!

Kövessen minket