Nyitókép: vw

 

A Volkswagen Slovakia több ezer alkalmazottja számára kezdődött meg pénteken a téli üzemi szabadság. Az autógyártás így a cég pozsonyi gyárában a karácsonyi ünnepek alatt teljesen leáll, legközelebb január 8-án indítják be a gyártósorokat.

 

A vállalat Túrócszentmártoni részlegén, ahol az egyes alkatrészek gyártása folyik, a dolgozók december 23 és január 6 között maradhatnak otthon. Stomfán (Stupava) nem terveznek teljes leállást, itt az alkalmazottak individuálisan meríthetik szabadságukat az ünnepek alatt.

 

A tervezett téli leállás mintegy kétszáz, nem a termelésben dolgozó alkalmazottat nem érint, az ő jelenlétük a munkahelyükön nélkülözhetetlen, mivel az üzem védelméért, az energetikáért, a tervezésért vagy a pénzügyi zárásokért felelősek.

 hirdetes_810x300  

 

Ezen felül néhány olyan munkás számára sem lesz teljes a szünet, akik a karbantartásért és a gyártósori gépek ellenőrzéséért felelősek.

 

Szintén dolgozni fognak azok az alkalmazottak, akik az új Škoda Karoq előkészítési munkálataiban vesznek részt.

 

A VW Slovakia 1991-től több mint 5,5 millió autót gyártott le Szlovákiában és a legnagyobb magánkézben lévő munkaadó az országban. Létrejötte óta a VW SR 4,5 milliárd eurót ruházott be Szlovákiában, a kész autókon kívül külön alkatrészek gyártásával is foglalkozik.

 

teraz.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!