Nyitókép: etrend.sk

 

Gerald Cotten az egyik legnagyobb, tőzsdeként működő kriptovaluta vállalat vezetője volt Kanadában. Tavalyi hirtelen halálával ügyfelei mintegy 250 millió dollárját is a sírba vitte magával.

 

Ő volt az egyedüli személy, akinek hozzáférése volt ügyfelei digitális pénztárcájához. A tőzsde a halála után csődöt jelentett, az ügyfelek most  a bankár holttestének ezhumálását követelik. Szeretnének megbizonyosodni ugyanis arról, hogy Cotten valóban meghalt-e. Fennáll ugyanis a gyanú, hogy a pénzt egyszerűen elsikkasztotta.

 

Cotten története 2013-ban kezdődött, amikor megalapította a Quadriga CX nevű vállalatot. A cég idővel az egyik legnagyobb, kriptovalutával kereskedő tőzsdévé vált Kanadában. Ügyfelei valódi pénzükön kriptovalutát vehettek, amit elektronikus pénztárcájukban gyűjtöttek Cottennél. Ebben nem is volt semmi különleges, világszerte több ezer hasonló platform működik szolgáltatásokat kínálva.

 hirdetes_810x300  

 

Csakhogy mint később kiderült, a Quadriga CX teljesen más volt. A jogköröket maximálisan központosították, beleértve a folyamatok belső ellenőrzését is. Cotten irányította az egész bizniszt számítógépén keresztül, a cég tevékenységei kizárólag az ő kezében összpontosultak. Ő volt a vállalat egyedüli alkalmazottja, az ügyfelek kriptovaluta számláihoz való hozzáférés jelszavait is kizárólag ő ismerte.

 

A törésre 2019 elején került sor, amikor a vállalat közösségi oldalán bejelentette, hogy Cotten indiai nászútja során egy ritka, Crohn nevű betegségben meghalt. Mivel a vállalat pénzmozgásai kódolva voltak, a jelszavakat hozzá pedig kizárólag ő ismerte, az ügyfelek nem tudtak hozzájutni a pénzükhöz.

 

Hogyan rombolják le a kriptovaluták az országhatárok által felállított akadályokat

 

A tőzsde azonnal csődöt jelentett, mire a közösségi oldalakon masszív elégedetlenségi hullám indult a vállalat ellen, követelve vissza a pénzüket.

 

Az egész ügy végül odáig jutott, hogy a károsultak ügyvédeket fogadtak, akik a múlt héten kérvényezték Kanadában Cotten holttestének exhumálását.

 

Fennáll ugyanis a gyanú részükről, hogy a bankár csak megjátszotta saját halálát, hogy a fél milliárd dollárt meglovasítva új életet kezdhessen valahol a világban.

 

Etrend.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!