Nyitókép: Getty Images

 

2020. január 1-től a sofőrök már nem fognak tudni 95-ös oktánszámú, Natural 95-ös benzint tankolni a gépkocsojukba, ugyanis a helyét átveszi az ökologikus E10-es üzemanyag.

 

A legnagyobb hazai üzemanyag-forgalmazó cég, a Slovnaft elmondása szerint az üzemanyagváltásra semmilyen átmeneti időszakot nem jelöltek ki, ami azt jelenti, hogy a 95-ös benzinből utoljára december 31-ig lehet tankolni.

 

 hirdetes_810x300  

Vigyázzunk az új jelölésre

 

2020 januárjától a szlovákiai benzinkutakon már csak tíz százaléknyi bioüzemanyagot tartalmazó 95-ös oktánszámú E10-es benzint árulhatnak. A Slovnaft december végétől kezdi meg az új üzemanyag forgalmazását.

 

„A sofőrök a benzinkútoszlopra kiragasztott matricákon figyelhetik meg a változást, ugyanis az eddigi E5-ös matrica helyét felváltja az E10-es. Az üzemanyag kereskedelmi megnevezése – a Slovnaft esetében az EVO – nem fog megváltozni“

 

– tájékoztatott a Slovnafttól Ladislav Procházka.

 

Azokba a régebbi gépjárművekbe, amelyek nem kompatibilisek az ökologikus E10-es benzinnel szemben, a sofőrök újonnan az E5-ös jelzése alatt egy drágább EVO Plus prémium üzemanyagot tankolhatnak.

 

Webnoviny.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Eddig 18 olvasónak tetszik ez a cikk.