Nyitókép: luxurymag.sk

 

A legtöbb nagy bevásárlóközpontban és üzlethálózatban ma megkezdik a karácsony utáni árleszállítást. A kereskedők arra számítanak, hogy az akció a tavalyinál is sikeresebb lehet. Néhány élelmiszerlánc, mint például a Kaufland, csak január elején indítja az akcióit, az IKEA ellenben egyes termékeit már karácsony előtt kedvezménnyel árulta.

 

Az internetes eladóhelyek számára a karácsonyt követő, január eleji kiárusítás az év második legerősebb időszaka. A cseh Mall.cz e-shop felmérése szerint a haztartások 13 százaléka egyes termékeket csak karácsony után veszi meg, amikor jóval olcsóbbak. A Heureka.cz szerint a csehek leginkább az akciós mobiltelefonok, a nagy fogyasztási cikkek, mint a mosógép, mosogatókép, hűtőgép iránt érdeklődnek ilyenkor.

 

„Az elmúlt évek tapasztalatai alapján elmondhatjuk, hogy a csehek az e-shopokban árleszállítások idején mintegy 95 százalékát költik el annak, mint karácsony előtt“

 

 hirdetes_300x300  

– nyilatkozta Lukáš Kovanda, a Czech Fund vezető közgazdásza.

 

A Tesco már ma több száz termékére akciós árcédulát ragaszt. Ez főleg a karácsonnyal kapcsolatos árucikkekre vonatkozik, melyek 50-70 százalékos kedvezménnyel lesznek megvásárolhatók. A játékok, háztartási termékek, irodaszerekre vonatkozó akció január 8-án kezdődik.

 

Az Alza már szintén megkezdte a kiárusítást.

 

ČTK/Körkép.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!