Gazdaság

Szlovákiába hozza harmadik fióktelepét a nagy lengyel állami bank, a PKO Bank Polski

Meglepően sok a szlovák befektetés Lengyelországban és fordítva. A bank erre alapozna

Nyitókép forrása: alebank.pl

 

Frankfurt és Prága után Pozsony bevételét fontolgatja a lengyel állami kézben lévő PKO Bank Polski.A Hospodárske Noviny információi szerint a pénzintézet a szlovákiai fővárosba szánja harmadik külföldi fióktelepét.

 

A bank elsősorban az üzleti-gazdasági szférából akar klienseket szerezni, egészen pontosan a Szlovákiába betörni vágyó lengyel mágnásokat és a Lengyelországban befektetni akaró szlovák vállalatokat akarja támogatni szolgáltatásaival.

 

Hirdetés(X)

Az elmúlt időszakban nagy számban jelentek meg lengyel vállalatok Szlovákiában vagy Csehországban. Mindannyian hallottunk már az olyan, cipőiparban ismert kereskedelmi márkaneveket, mint a Reserved, a Tatuum vagy a Cropp, a Wojas vagy épp a CCC.

 

A lengyel Mercury Market komoly konkurenciát jelent a szintén külföldi Obi hobbiáruházaknak. Nem annyira egyértelmű, de lengyel befektetőkön keresztül vetette meg a lábát Szlovákiában a KFC gyorséttermi franchise és a Starbucks is.

 

A dolog visszafelé is működni látszik: Lengyelországban érdekeltséggel rendelkezik a szeredi I.D.C. Holding édességgyár és a Slovnaft is. Érdekesség, hogy Gdansk kikötővárosában  a Váhostav épített kőolajtárolót.

 

Mindezek fényében, az évi 880 millió eurós nyereséget termelő PKO Bank Polski megjelenése Szlovákiában nem is annyira meglepő.

 

Körkép.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!

Kommentek

Kövessen minket

Megosztás