Nyitókép forrása: alebank.pl

 

Frankfurt és Prága után Pozsony bevételét fontolgatja a lengyel állami kézben lévő PKO Bank Polski.A Hospodárske Noviny információi szerint a pénzintézet a szlovákiai fővárosba szánja harmadik külföldi fióktelepét.

 

A bank elsősorban az üzleti-gazdasági szférából akar klienseket szerezni, egészen pontosan a Szlovákiába betörni vágyó lengyel mágnásokat és a Lengyelországban befektetni akaró szlovák vállalatokat akarja támogatni szolgáltatásaival.

 

Az elmúlt időszakban nagy számban jelentek meg lengyel vállalatok Szlovákiában vagy Csehországban. Mindannyian hallottunk már az olyan, cipőiparban ismert kereskedelmi márkaneveket, mint a Reserved, a Tatuum vagy a Cropp, a Wojas vagy épp a CCC.

 hirdetes_400x285  

 

A lengyel Mercury Market komoly konkurenciát jelent a szintén külföldi Obi hobbiáruházaknak. Nem annyira egyértelmű, de lengyel befektetőkön keresztül vetette meg a lábát Szlovákiában a KFC gyorséttermi franchise és a Starbucks is.

 

A dolog visszafelé is működni látszik: Lengyelországban érdekeltséggel rendelkezik a szeredi I.D.C. Holding édességgyár és a Slovnaft is. Érdekesség, hogy Gdansk kikötővárosában  a Váhostav épített kőolajtárolót.

 

Mindezek fényében, az évi 880 millió eurós nyereséget termelő PKO Bank Polski megjelenése Szlovákiában nem is annyira meglepő.

 

Körkép.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!